Пролетният панаир на книгата в София се открива днес в

...
Пролетният панаир на книгата в София се открива днес в
Коментари Харесай

Пролетният панаир на книгата започва от днес пред НДК

Пролетният панаир на книгата в София се открива през днешния ден в парка пред Националния замък на културата (НДК). Над 140 издателства ще показват своята активност и творби в границите на форума до 2 юни, оповестяват уредниците от асоциация „ Българска книга “ (АБК), оповестява Българска телеграфна агенция.

Официалното разкриване на панаира е от 17:00 ч. Културната стратегия обаче започва от сутринта с Людмила Андровска, която ще дава подписи на „ Катерина Медичи от Горно Усойно “ и „ Мария Тертер-Царицата “. В рамките на ревюто с четящата аудитория през днешния ден ще се срещнат още Красимира Макавеева, Мира Папо, Миглена Миткова, Сатанасов, Димитър Шумналиев, Александрина Валенти.

Среща с подпис е планувана още с Георги Господинов и Анджела Родел. Събитието е озаглавено „ Честито знамение на езика! “ и с него се отбелязва една година от връчването на интернационалната премия „ Букър “ на създателя и преводача на „ Времеубежище “.

Паралелно с Пролетния панаир на книгата през днешния ден се открива осмото издание на Софийския интернационален книжовен фестивал за деца и младежи. Програмата на форума стартира от 27 май и продължава до 1 юни.

Фестивалът се осъществя с поддръжката на Министерството на културата и Министерството на образованието и науката и е част от календара на културните събития на Столична община.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР