Траурни агенции в Сливен искат смяната управителя на общинската фирма

...
Траурни агенции в Сливен искат смяната управителя на общинската фирма
Коментари Харесай

Траурни агенции искат смяната на управителя на Гробищни паркове в Сливен

Траурни организации в Сливен желаят промяната шефа на общинската компания " Гробищни паркове " Веселина Казакова. Недоволството им идва от това, че договорът на компанията се удължи с още три години , съобщи БНР.

Един от шефовете на една от траурните организации, Христо Кабранов, уточни неприятното положение на инфраструктурата на гробищните паркове, изключително на Новоселски и Клуцохорски , като акцентира, че в тези паркове има голям брой изпочупени надгробни плочи, порутена е външната ограда на Новоселски, липса дневна защита и надзор на чиновниците.

Кабранов съобщи, че в прокуратурата има подаден сигнал против парковете за осъществени погребения на хора умряли в чужбина без публикуван смъртен акт от локални здравни заведения.

Кметът на Сливен Стефан Радев сподели, че все още сигнали против чиновници на " Озеленяване и гробищни паркове " не са подавани в общината. Той изясни, че в случай че има подадени сигнали до някоя институция, би трябвало да се изчака инспекция от тяхна страна и тогава, по думите на кмета, ще се вършат промени. Той бе безапелационен, че към този момент разпоредбите за гробищните паркове ще останат такива, каквито са написани в нормативните актове на Общината.
 Със сигнал в прокуратурата
Със сигнал в прокуратурата " Гробищни паркове " в София приключват търговията с камъни, пръст и кости

Цената на място в Централни гробища е десетки пъти повече от посочената в наредбата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР