Голямо количество дъжд е паднало днес в Хасковско, съобщи БТА,

...
Голямо количество дъжд е паднало днес в Хасковско, съобщи БТА,
Коментари Харесай

Градушка падна в Хасковско и в Бургаско

Голямо количество дъжд е паднало през днешния ден в Хасковско , заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на данни от локалната хидрометеорологична обсерватория.

Най-интензивни са били преваляванията в регионалния град. В интервала от 6:20 и 14:00 часа през днешния ден са регистрирани 31,4, а от 11:00 до 14:00 часа 15,8 литра превалявания на квадратен метър. Дъждът е бил съпроводен още от сутринта с гръмотевична активност, а към 10:15 часа има известия от Хасково, Минерални бани и Димитровград и за градушка с размер на ледените парчета от 2 милиметра. Граждани от Харманли осведомят, че към 13:20 ч. в града е паднала градушка с величина на грахово зърно.

От " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " са реагирали на няколко сигнала за наводнени изби в регионалния град. Разчиствали са и паднали клони. Няма постъпила информация за съществени вреди.
 Дъжд след градушки в Западна и Централна България Обновена
Дъжд след градушки в Западна и Централна България

Бедствено състояние в Казанлъшко, Нова Загора, Рибарица и Главиница

Българска национална телевизия осведоми, че краткотрайна градушка е паднала в региона на две общини в Бургаско - Средец и Сунгурларе.  Спред локални поданици ледените парчета са били с размерите на едра череша.

В сунгурларското село Везенково градушката е била съпроводена и със мощен вятър, който е нанесъл вреди на електрозахранването.

В Средец отчасти е унищожена домашната продукция на огромна част от хората. По думите на кмета на града Иван Кичев бурята е траяла към 5 минути. Към момента няма информация за потърпевши хора и нанесени съществени вреди в региона. Засегнати са овощни насаждения и градини.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР