Шведският гражданин Йохан Флодерус заяви, че е на седмото небе,

...
Шведският гражданин Йохан Флодерус заяви, че е на седмото небе,
Коментари Харесай

На седмото небе съм: Шведски дипломат бе освободен от Иран

Шведският жител Йохан Флодерус съобщи, че е на седмото небе, откакто през вчерашния ден бе освободен от ирански затвор, съобщи Ройтерс.

Той сподели това в запис, оповестен през днешния ден на уеб страницата на шведското държавно управление.

Швеция и Иран през вчерашния ден направиха замяна на пандизчии, в която шведската страна освободи някогашен ирански чиновник, наказан за ролята си в всеобщи изтезания и изтезания на политически пандизчии в Иран през 1988 година. Иран освободи двама шведи.

" В небето съм, само че от позиция на страстите съм на седмото небе. Чаках това съвсем 800 дни ", споделя Флодерус в запис на телефонен диалог сред него и шведския министър председател Улф Кристершон по време на полета му към Швеция.

Флодерус е чиновник от Европейския съюз и бе задържан в Иран през 2022 година и упрекнат в шпионаж в интерес на Израел, както и " безнравственост на земята " – закононарушение, което се санкционира със смъртна присъда.

Той сподели, че си е мечтал за деня на освобождението си безчет пъти.

" Само, с цел да се събудя по-късно на този прокълнат бетонен под " , сподели още Флодерус.

" Сега стартирам да съзнавам, че напуснах иранското въздушно пространство и съм напът към къщи " , добави той.

В радиоинтервю по-рано през днешния ден Кристершон отхвърли рецензиите от страна на брачната половинка на Ахмадреза Джалали, който има двойно шведско и иранско поданство и към момента е в ирански затвор, откакто Техеран отхвърли да го включи в размяната.

" Изпитвам надълбоко почитание към нейното отчаяние, само че в действителност не разбирам рецензиите. Алтернативата би била да изоставим двамата шведи, които в този момент можаха да се приберат вкъщи ", уточни той пред шведското радио.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР