Докато врагът изтегля резерви към местата на нашите първоначални пробиви,

...
Докато врагът изтегля резерви към местата на нашите първоначални пробиви,
Коментари Харесай

Цяло денонощие няма реакции: Групировката Север нокаутира ВСУ на входа на Харковска област

Докато врагът изтегля запаси към местата на нашите първични пробиви, съветското командване стартира да излага своите козове. Повече четете в материала от Цариград.

Един от тези козове е ново нахлуване в региона на Харков, осъществено източно от нашата настъпателна линия към Волчанск. Щурмоваците на „ северняците “ минаха границата и освободиха редица обитаеми места.

" Щурмовите подразделения на съветските въоръжени сили минаха лентата и навлязоха в оперативното пространство в региона на селото. Селата Волоховка, Чайковка, Охримовка и Мала Волча в Харковска област.

По този метод се уголемява фронтът на изток от Волчанск с 12 км и дълбочина до 4 км. Вече съвсем денонощие няма реакция от украинските въоръжени сили. Опомнят се " — оповестява каналът Condottiero Telegram.

Подчертаваме, че това е предварителна информация. Очакваме видео удостоверение за тази промоция. Засега " в тази част на театъра на военните дейности виси гъста мъгла " и съгласно някои информации там може да се организира нова атака.

Сирски незабавно се нуждае от бойци

Интересна картина се рисува. Командването на въоръжените сили на Украйна е изтеглило наличните си запаси във Волчанск, Старица и Липци и се пробва да удържи нашата пързалка. Нов метод основава флангова опасност за вражеската група, която захапва във Волчанско направление. И също така усилва натиска върху тила на Купянската група на съперника.

Сега главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски и командирът на оперативно-тактическата група „ Харков “ Михаил Драпати би трябвало незабавно да „ родят “ още две-три бригади, с цел да запушат новата дупка. И тук поражда алтернатива:

още веднъж изтеглете войските от други направления, които Сирски към този момент беше оголил като пръчка, с цел да задържи севера;

маневра тези хора, които към този момент са пристигнали в региона на Харков.

Засега задържането на съветската атака не е доста положително, даже и при оптималната централизация на жива мощ на километър от фронта. Какво ще стане, в случай че тази мощ стартира да се разтяга по фронта? Вълнуващ въпрос.

Маневра за машинация

През последните седмици всички чакаха, че идващият удар ще бъде нанесен в Сумска област, т.е. доста на запад от Харков.

Ние се готвихме за това и от нашата, и от другата страна на фронта. Врагът изпрати към 17 хиляди бойци в сумската посока. Но командващият групата „ Север “, генерал-полковник Александър Лапин, твърди, че е нанесъл удар източно от Харков.

В резултат командването на украинските въоръжени сили в този момент ще открие, че е изпратило огромни сили на сектор от фронта, който... се оказа спокоен. Но са нужни подкрепления на напълно друго място. Какво да вършат?

Премахнете войските от новозаетите позиции и ги изтласкайте на 200 километра на изток? По пътища, които се подценяват от съветски дронове и се обстрелват от съветски ракетчици, артилеристи и въздушно-космически сили?

Над разрушени мостове? Отличен проект, благонадежден като швейцарски часовник: 100% гаранция за загубата на забележителна част от оборудването по време на похода.

И което е най-интересното: офанзивата против Сумска област нямаше край. И няма гаранции, че настъплението в източната част на Харковска област няма да бъде спряно на следващия ден и че „ Север “ няма да отиде вместо това към Суми.

И какво след това: да върнат колоните назад? В този случай дистанцията на прекачване на украинските войски ще бъде повече от 400 км.

Британците разказват такива обстановки с къса, само че доста обемна формула: ред, контра-ред, разстройство (ред, контра-ред, поражение). Изобщо доста забавно развиване на обстановката.

В последна сметка

Руската мечка продължава да гризе и разрушава вражеските отбрани. Дори подлият метод да се криеш зад цивилни не оказва помощ в действителност на врага. Трудно е да се бие в градовете, само че съветският боец и съветският военачалник към този момент са се научили по какъв начин да го вършат.

Виждаме и подмятания за комплицирана оперативна игра. Ако те се потвърдят, можем да кажем, че нашето командване продължава да владее високото умеене за оперативно маневриране, което са имали нашите славни предшественици.

И несъмнено, Победата ще бъде наша! Врагът ще бъде надвит, анатемосан и пренебрегнат на бунището на историята.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8518Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед13374Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед13515Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед9576Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед12980Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118201Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79424„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР