Външното министерство на Русия обяви, че използването на сила от

...
Външното министерство на Русия обяви, че използването на сила от
Коментари Харесай

Русия скастри Израел за използването на сила срещу палестинците

Външното министерство на Русия разгласи, че потреблението на мощ от страна на Израел против палестинците е безсистемно и недопустимо, оповестяват съветските и израелските медии.

Порицанието идва часове откакто Кремъл разгласи, че Израел е блъснал военновъздушна база в Сирия и че той не е уведомил авансово Русия за това. По-рано американски медии оповестиха, че двама американски държавни чиновници са разкрили, че Съединени американски щати са били известени авансово за ударите на Израел, въпреки че Израел не удостовери офанзивата.

Израел беше упрекнат в неразумно налагане на мощ против невъоръжени протестиращи в неотдавнашните митинги по границата сред еврейската страна и Ивицата Газа. Израелската войска стартира следствие на дейностите на бойците си по време на митингите на палестинците.

Вчера основният прокурор на Международния углавен съд Фату Бенсуда предизвести, че следи обстановката изкъсо.

" Всяко лице, което подстрекава или се въвлича в актове на принуждение, предстои на правосъдно гонене при цялостно ценене на правилото на взаимно допълнение ", посочи Бенсуда.

Други страни също разкритикуваха държанието на Израел против палестинците. След митингите Франция, Германия и Европейският съюз също излязоха с изказвания, призоваващи за въздържаност и следствие на държанието на Израел.

Израелските управляващи оповестиха, че радикалната палестинска формация " Хамас " се пробва да употребява всеобщите митинги, с цел да провежда набези.

Сирия и Русия упрекнаха по-рано Израел за въздушните удари против сирийска военновъздушна база край Палмира, при които починаха 14 души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР