В РС Македония не посрещнаха добре предложението на Франция за

...
В РС Македония не посрещнаха добре предложението на Франция за
Коментари Харесай

Многохиляден митинг в Скопие срещу договора с България


В районен съд Македония не посрещнаха добре предлагането на Франция за компромис с България за повдигане на ветото. Опозицията поведе оживен митинг, а съгласно непотвърдените информации по улиците на Скопие шестват към 90 000 души.

Снощи опозиционната ВМРО-ДПМНЕ свика митинга с искане за оставка на държавното управление и предварителни избори. Формален мотив е отхвърли на премиера Димитър Ковачевски да каже позицията на кабинета за френското предложение за повдигане на българското несъгласие.

„ Едва откакто България каже своята позиция, тогава и ние ще кажем нашата “, сподели външният министър Буяр Османи.

„ Не желая с нашите позиции да се злоупотребява нито в дебата в София, нито да се покажем с позициите си в този момент, без да знаем какви ще бъдат позициите на всяка една от страните членки. Така е направена преценка, че би трябвало да работим със страните членки в този момент, само че ще дадем позицията си, откакто чуем всички за текста и откакто анализът завърши “, изясни той, само че опозицията приема сходно отношение като извъртане по тематиката.

Председателят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски прикани държавното управление на Северна Македония да откаже предлагането на френското председателство на Европейския съюз за решение на казуса сред България и Република Северна Македония, оповестява БНР. Това стана на митинг с искане за предварителни избори в страната му.

Лидерът на партията съобщи, че „ това, което доскоро е било проблем за Република Северна Македония със София, в този момент става проблем на страната с Брюксел. “

„ Докато съм ръководител на ВМРО-ДПМНЕ, конституцията няма да бъде изменена, с цел да влязат българските претенции в нея “, изрично съобщи той.

Мицкоски се обърна към българите: „ Вместо да ни подкрепяте, вие ни спирате! Това ли са добросъседски връзки?! Докато съм ръководител, няма да се смени Конституцията, с цел да включи българските претенции! “.

Той акцентира още, че в случай че не бъде реализирано съглашение с ръководещите за предварителни избори, партията му ще влезе във фаза на цялостна обсада и митинги.

Близо 90 хиляди души излязоха срещу държавното управление на Северна Македония и скандираха, че желаят предварителни избори.

За през днешния ден в столицата Скопие е планувана среща на съдружните сътрудници на ръководещия СДСМ.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР