Повече от 200 хил. километра в обиколки на красивата ни

...
Повече от 200 хил. километра в обиколки на красивата ни
Коментари Харесай

Пътешествие на две колела: Пламен Петков, който измина 200 хил. на велосипед

Повече от 200 хиляди километра в обиколки на красивата ни страна. Преход от връх Ком до нос Емине и странствуване от София до морето на колело - Пламен Петков е правил всичко това, а своята обич към спорта и пътешествията той документира с видеа, които качва в обществените мрежи. Целта му е да въодушеви повече хора да се качат на велосипедите.

Екстремни направления, мистични места и красиви пейзажи – Пламен Петков им се посвещава буйно, посещава ги пешком или придвижвайки се на две колела. Всичко това той прави в името на чистия въздух и обичания спорт.

Походи до най-високите върхове в България и турове под наслов „ До морето с колело “, са единствено дребна част от приключенията, в които Пламен се впуска. Всяка обиколка той снима, инсталира и споделя в обществените мрежи, с цел да може тези, които са пропуснали груповия поход, въпреки всичко да преживеят магията.

 Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши 1 мин. Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши  Мъж е намушкал смъртоносно майка си 1 мин. Мъж е намушкал смъртоносно майка си  Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя? 4 мин. Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя?  Европа е изправена пред трагично горещо лято 3 мин. Европа е изправена пред трагично горещо лято  Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА) 1 мин. Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА)  Изписаха мъжа, оживял след гръмотевица при бурята в София 2 мин. Изписаха мъжа, оживял след гръмотевица при бурята в София  Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши 1 мин. Тежка злополука на Подбалканския път тази нощ, има потърпевши  Мъж е намушкал смъртоносно майка си 1 мин. Мъж е намушкал смъртоносно майка си  Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя? 4 мин. Много слънчеви часове: Какво ще бъде времето в неделя?  Европа е изправена пред трагично горещо лято 3 мин. Европа е изправена пред трагично горещо лято  Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА) 1 мин. Лимузина с зрелостници катастрофира в центъра на София (СНИМКА)  Изписаха мъжа, оживял след гръмотевица при бурята в София 2 мин. Изписаха мъжа, оживял след гръмотевица при бурята в София

„ Карам колело от 2005 година и тогава нямаше изключително доста колоездачи. Аз като потеглих да карам колело 100 км извънградско не виждах колоездачи по пътищата, обаче това не ме спираше – харесваше ми да карам. С моите клипове се пробвам да разпространявам, да провеждам обиколки. Преди години снимах за персонално наслаждение, само че просто видях какъв брой доста хора се възпламеняват. Първата обиколка през 2012 година самичък я направих и доста се хареса, и като видях това взех решение да провеждам още една, с група. Така започнах всяка година да върша и още една, и още една “, споделя Пламен.

Заедно с физическите тествания, по време на преходите Пламен среща и нови другари. Всеки проведен поход значи освен да има компания в своите завършения – за него това е и форма на поддръжка, която е изключително значима за всеки новак състезател.

Той споделя за присъединяване си в маратона Витоша 100, за пешеходния си преход към Олимп, за обичания си велосипед, закупен от Англия – с този сътрудник Пламен съумява да доближи до Стоунхендж. 

Всичко това не оставя у него единствено хубави мемоари, само че служи и като подготовка за най-тежкия му път – маршрутът Ком – Емине.

„ Това е най-красивото, само че и най-трудното нещо, което съм правил. Пеша се прави за към 20 дни, с колело – за към 10. Аз не съм си поставял цел някакви върхове да пъдя, за 6 дни го минах. Ком – Емине в действителност може да те тества на макс, физически, душевен, без вода, храна, без обсег на телефона. За благополучие не съм имал страшни произшествия, само че паднах на два пъти с колелото, сецнах си гръбнака, обаче някак си се закрепих и продължих напред “, споделя Пламен.

Където не мога да стигна с колело, отивам пешком, е главната мантра на Пламен. Това го води на големи пешеходни обиколки освен в България, само че и в чужбина. Категоричен е – изискванията за каране на велосипед тук имат още доста да се подобрят. Все отново той не стопира. Да се движи, да кара колело, да качва видеа. Целта – да стимулира хората да спортуват и със своята история да даде персонален образец.

На прощаване, Пламен припомня – и тази година ще иде до морето с колело. И всеки, който обича да върти педалите, също е добре пристигнал с него.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР