Областният управител на Харковска област Олег Синегубов заяви по националната

...
Областният управител на Харковска област Олег Синегубов заяви по националната
Коментари Харесай

Жертви и от двете страница на руско-украинската граница при ракетни атаки

Областният шеф на Харковска област Олег Синегубов съобщи по националната телевизия, че магазинът в Харков е ударен от две управляеми бомби. Най-малко двама от починалите са били чиновници на магазина. Четиридесет души са били ранени, като най-малко трима от тях са в тежко положение. Шестнадесет души към момента са в неопределеност, сподели Синегубов.

Кметът на Харков Игор Терехов съобщи, че сега на офанзивата в магазина е имало към 120 души.

" Нападението бе ориентирано против търговски център, където е имало доста хора - това явно е тероризъм ", сподели Терехов.

През миналата седмица ударите по града се ускориха, откакто съветските войски нахлуха през границата, откривайки нов фронт северно от Харков, показва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

При различен ракетен удар нощес е била изумена жилищна постройка в центъра на града и са били ранени 18 души, сподели още Синегубов.

В своя обява в приложението " Телеграм " Зеленски означи, че въздушната паника в Харков е била в действие в продължение на повече от 12 часа, а 200 чиновници на незабавна помощ и 400 служители на реда са останали на мястото на офанзивите, с цел да се оправят с последствията.

Москва отхвърля съзнателно да нападна цивилни жители, само че по време на продължаващата към този момент 27 месеца инвазия в Украйна бяха убити и ранени хиляди хора, отбелязва Ройтерс.

В същото време при украински набези нощес са починали четирима поданици на Белгородска област в Южна Русия, заяви губернаторът на региона Вячеслав Гладков.

В своя обява в Телеграм Гладков написа, че трима души са били убити в село Октябърски при ракетно нахлуване. Един човек е умрял, откакто бил откаран в болница.

По думите на губернатора дванадесет души са били ранени след два обстрела, в това число едно дете.

При друго нахлуване в село Дъбовое е била убита жена, работеща в градината си.

Гладков сподели още, че град Шебекино, в непосредствена непосредственост до украинската граница, няколко къщи са получили вреди по прозорците и покривите след украински обстрел.

Според губернатора съветските подразделения за противовъздушна защита са прехванали и унищожили 29 въздушни цели.

Министерството на защитата на Русия също по този начин заяви, че подразделения за противовъздушна защита са прехванали и унищожили украински дрон над прилежащата Курска област.

Агенция Ройтерс показва, че не може да удостовери тази информация посредством самостоятелни източници.

Украйна рядко разяснява зачестилите набези против южните съветски райони директно до границата ѝ. Руският президент Владимир Путин съобщи по-рано този месец, че нахлуването на съветски войски в Харковска област има за цел да сътвори " буферна зона " за попречване на трансгранични набези в Белгород и други райони.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР