През изминалия уикенд на 22-ри и 23-ти юни в град

...
През изминалия уикенд на 22-ри и 23-ти юни в град
Коментари Харесай

Две награди за Студио „ЗОНЕЛИ“ от Националния конкурс „Морско конче“ - Варна

През миналия уикенд на 22-ри и 23-ти юни в град Варна се организира XVII Национален конкурс за млади реализатори на известна ария „ МОРСКО КОНЧЕ “ 2024.

От петима представители на Студио „ ЗОНЕЛИ “ - Добрич в този конгрес, двама се завръщат с награди. Отличията са изключително скъпи, като се има поради, че в този конкурс, без значение от броя участници в една възрастова група, се връчват единствено по едно първо, едно второ и едно трето място, както и две поощрения.

Голяма горделивост за вокалния възпитател Елена Карабельова е първото място на Ивайла Михайлова, която се показа в трета възрастова група. Тя впечатли журито с вокално майсторство, трудност на репертоара и чудесно театрално наличие. Ивайла имаше и достойнството да бъде един от дребното участници в Гала концерта.

Другото отличие за Студио „ Зонели “ е поощрителната премия за Виктория Михайлова във втора възрастова група. Да се добереш до една от шестте награди бе изключително мъчно в тази група, в която се показаха 29 дребни артисти от цялата страна.

Професионалното жури бе петчленно с ръководител Доно Цветков - композитор и членове: Славин Славчев - артист, победител в музикални реалити формати, вокален педагог; Яница Кънева - певица, полуфиналист от последния сезин на „ Гласът на България “; Виктория Динкова - VICK, певица, член на селективния екип на „ Гласът на България “; Атанас Кателиев - артист, победител в „ Гласът на България “ 2019 година

Тазгодишното издание на състезанието „ Морско конче “ събра надарени деца и младежи от доста градове на страната: Варна, Търговище, Шумен, Добрич, В. Търново, Враца, Бургас, Пловдив, Нови Пазар, София, Видин, Русе, Плевен, Нова Загора, Горна Оряховица и други

Участниците минават през две селекции. След подаване на видеозаписи се позволяват най-пеещите до присъствения стадий. Има и второто пресяване - като измине първият конкурсен ден се изнася лист с тези, които ще се показват и с втора ария на идващия ден.

Националният конкурс „ Морско конче “ има дългогодишни обичаи и се е утвърдил като един от най-престижните конгреси от този жанр в страната.

Организатори са Министерство на образованието и науката, Община град Варна и ЦПЛР - Общински детски комплекс - гр. Варна.

Проследните няколко години събитието се организира в Младежки дом - Варна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР