Унгария мечтае след велика драма в Щутгарт и гол в

...
Унгария мечтае след велика драма в Щутгарт и гол в
Коментари Харесай

Играч в безсъзнание и гол в 100-ата минута: Унгария все още е на Евро 2024

Унгария мечтае след велика драма в Щутгарт и гол в 100-ата минута, който оставя тима в борбата за елиминациите на Евро 2024.

Унгарците победиха Шотландия с 1:0 в борбата на новобранците в Група " А ", като по този метод заеха третото място в тази група.

След две загуби в първите си два мача, в 99-ата минута на този мач унгарците бяха навън от Евро 2024 при очертаващото се нулево реми, само че безусловно с последния удар в срещата съумяха да изкопчат скъпата победа.

Героят се споделяше Кевин Чобот, който приключи с гол последната офанзива на отчаянието в този чудноват и белязан от призрачен случай мач.

С успеха Унгария си подсигурява третото място с три точки и голова разлика от два вкарани и пет инкасирани гола, като маджарите ще се надяват да останат измежду четирите най-хубави трети тима, с цел да продължат напред в шампионата.

За страдание мачът може би ще се запомни повече не с драмата и спортно-техническите достолепия, а с един жесток случай, върнал за момент спомените към ужаса, случил се с Кристиан Ериксен на Евро 2020.



При едно центриране в 70-ата минута шотландският вратар Ангъс Гън излезе да боксира топката и отнесе куп играчи пред себе си, оставяйки на земята както собствен съотборник, по този начин и неприятелски състезател.

Унгарският футболист на земята бе Барнабаш Варга, който лежеше безжизнено на тревата на съотборниците му бързо видяха това и под паника започнаха да ръкомахат към скамейките.

И двата лекарски екипа се втурнаха да оказват помощ на Варга, а фрагментите от телевизионното лъчение напълно съзнателно не ни показваше центъра на събитията, само че въпреки всичко видяхме задоволително фрагменти на ужасени играчи с ръце на главите си.

Подобно на казусът с Ериксен отпреди три години, лежащият на земята Варга бе прикрит с одеяла и телата на съотборниците си, а от самия случай по този начин и не видяхме в детайли повтаряне поради неприятната панорама.

След към 5-6 минути на безпорядък по терена, Барнабаш Варга бе обездвижен и изкаран от стадиона, като на този стадий няма изясненост какво е неговото положение.

Иначе двата тима, които знаеха, че единствено победа им прави работа през днешния ден, необяснимо като че ли проспаха едни 80 минути.

В тях нямаше съвсем нищо забавно с изключение на много нарушавания, нерви и прекомерно малко спортно-технически достолепия, като мачът бе белязан само от ужасяващия случай.

Едва в последните няколко минути притиснати от събитията, двата отбора се впуснаха в обезверени офанзиви и заиграха в схеми с по двама бранители, а в границите на секунди събитията се местеха от едната към другата врата.

Шотландия имаше може би основателни искания за дузпа поради препъване на Стюарт Армстронг, до момента в който Унгария нацели страничната греда посредством Цобот, пропуск направи и Собослай.

Заради случая с Варга продължението на този мач бе от 10 минути, само че до 99-ата гол нямаше и нещата отиваха към самоубийствено 0:0.

Така се стигна до последната контраофанзива, приключена от Чобот - огромният воин за унгарския отбор, само че тъкмо в този момент всички мисли на тима са свързани с Барнабаш Варга.

Тази група " А " бе извоювана от Германия със 7 точки, Швейцария има 5, Унгария е с 3, а Шотландия е на дъното със единствено една извоювана точка и напуща шампионата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР