Разселените жители на град Хан Юнис в Газа започнаха да

...
Разселените жители на град Хан Юнис в Газа започнаха да
Коментари Харесай

Жители на разрушения Хан Юнис се връщат по домовете си

Разселените поданици на град Хан Юнис в Газа започнаха да се връщат в разрушените си домове, с цел да спасят движимостите си. Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси засне мащабите на разрушенията в южния град в линията Газа. Служителят по филантропичните въпроси Ясмина Герда описа населеното място като „ изравнено със земята “ след израелската въздушна и сухопътна атака.

 
Десетки хиляди хора започнаха да се връщат, с цел да видят какво е станало с домовете им, да намерят облеклата си, фотосите си, спомените си. И да схванат дали нещо може да бъде избавено.
Ясмина Герда, чиновник по филантропичните въпроси, OCHA Газа

Герда добави, че филантропичните организации са увеличили услугите за помощ в региона, само че те към момента са незадоволителни.

 
Хуманитарните организации увеличават ежедневно услугите, които дават в този регион. Но с всички ограничавания и провокации при доставянето на помощи и гориво в Газа, това е единствено капка в големия океан от потребности, с който се сблъскваме.
Ясмина Герда, чиновник по филантропичните въпроси, OCHA Газа

Повечето жители споделят, че са се уморили да бягат ежедневно и да би трябвало да изоставят всичко скъпо. Сред тях е и Осама.

 
Ще остана тук, даже и да кажат, че в Хан Юнис ще има ново навлизане, тъй като моето място е тук.
Осама, гражданин на Хан Юнис

Организация на обединените нации съобщи, че повече от 900 000 разселени палестинци не разполагат с храна, вода, заслон и други неща от първа нужда за оцеляването си. Около 80 % от популацията на над двумилионния анклав са били прогонени от домовете си по време на войната, постоянно неведнъж. По данни на Министерството на здравеопазването на Газа, което не прави разлика сред бойци и цивилни, минимум 35 000 палестинци са били убити от началото на спора на 7 октомври.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР