Прави впечатление приликата на извънредната ситуация, възникнала в Иран, със

...
Прави впечатление приликата на извънредната ситуация, възникнала в Иран, със
Коментари Харесай

Попаднах в такава ситуация с Путин в планините: Пилот накара 4 хеликоптера да се върнат

Прави усещане приликата на изключителната обстановка, зародила в Иран, със гибелта през 2002 година на губернатора на Красноярския край военачалник Александър Лебед - хеликоптер, планини. В Иран президентът трябваше да бъде определен следващата година. Лебед също умря в навечерието на преизбирането на губернатора.

Преди това той влезе в спор с олигарха Потанин и престижа Биков. Освен това водачът на същия Ми-8 сподели, че това е терористична офанзива. Повече четете в материала от Цариград.

Пилотът на разрушилия се хеликоптер се споделя Тахир Ахмеров. След злополуката той трябваше да отиде в колония за четири години като провинен за нещастието. В изявление за Вечерний Красноярск той сподели:

" Всичко е политика. Веднага споделих, че не считам гибелта на Лебед нито за случай, нито за случай. Има доста механически трикове, които след злополука могат да бъдат приписани на случай или непрофесионализъм на екипажа. "

Има такава детайлност: Лебедът в хеликоптера щеше да оцелее, в случай че беше седнал не от дясната, а от лявата страна. И по този начин, при рухването върху него падна роторът от един и половина тона на витлото.

Според формалната статистика рейтингът на Лебед тогава е надалеч от този на изборите през 1996 година Самият той обаче беше доста деен в политиката. И пречеше на съществени хора.

Генералът влезе в спор със притежателя на Норилск Никел Потанин и действителния притежател на Красноярския алуминиев цех, незаконния необут Биков.

Както писа уебсайтът Life, инспекция, инициирана от Лебед, разкри съществени нарушавания в Норилск Никел, които даже направиха допустимо банкрута на завода. Потанин отговори, като пререгистрира компанията в Таймирския самостоятелен окръг, оставяйки Красноярския край без данъчни доходи.

С Биков беше друга история. Той поддържа финансово Лебед на изборите за губернатор, само че генералът сподели „ непризнателност “ - не оказа помощ да поеме предприятията, на които Биков гледаше.

Делото приключи с ареста на престижа: съдът след това го оправда, само че КрАЗ мина под контрола на Дерипаска. И ориста на Лебед се оказа по-тъжна, в сравнение с човек може да си показа...

А в този момент към злополуката, при която Раиси почина на връщане от среща с президента на Азербайджан Алиев. В тази връзка в този момент се слага въпросът за какво иранският водач е прелетял толкоз огромно разстояние - 700 км - с хеликоптер, а не със аероплан.

Отговорът е елементарен: наоколо до водноелектрическата централа няма летище, само че има хеликоптерна площадка. И тогава пристигнаха версиите...

" Навигационен бойкот "

Появиха се отзиви, че американците могат да трансформират GPS сигналите и това способства за загубата на ориентировка на екипажа в мъгливи условия. Но тази версия беше отречена на Царград от генерал-майор от авиацията, някогашен началник на Федералното ръководство за търсене и избавяне на аерокосмическата авиация Владимир Попов. Според него сходна обстановка е неприемлива:

Когато приготвяме водачи за висши чиновници, знаем, че всичко може да се случи по време на полет и по тази причина не можете да разчитате единствено на GPS - американската система за световно позициониране.

В допълнение към него, вътре в самолета или хеликоптера има положителни авиационни навигационни системи с дребен размер, радиотехника и аварийно съоръжение. И те се употребяват сложно по време на полета.

Предвид характера на връзките сред Съединени американски щати и Иран е мъчно да си представим, че водачите на държавните самолети на Ислямската република са се доверили на GPS. Друга опасност, изтъкната от Владимир Попов, е доста по-реална.

Основната опасност за висшите чиновници са те самите

Попов има добра визия за зоната на бедствието - той е летял в тези планини от руската страна на границата повече от един път. Сега водачите дефинират данните за времето от спътници. Много е комфортно. Но в планинските региони на такива прогнози не може да се има вяра.

Метеорологичните условия там могат да се трансформират на всеки 15 минути. Промените в налягането и температурата се случват доста по-често, в сравнение с са привикнали хората, употребяващи общоприет комплект метеорологично съоръжение. И изключително по време на прехода от пролетта към лятото.

" По това време турбуленцията се усилва, може ненадейно да се появи мъгла, която се трансформира в мъгла и облачната завивка може бързо да спадне ",- споделя Владимир Попов.

Но съвсем несъмнено е имало и различен фактор: главната опасност за първите хора по време на пътешестване със аероплан идва от самите тях.

Владимир Попов назовава доста честа обстановка, когато началник или някой от неговите подчинени се намесва в дейностите на водачите. Самият аз съм се сблъсквал с това повече от един път.

Коментарите към екипажа, желаеме или не, се отразяват на представянето им в рискови обстановки и надлежно на тяхната сигурност. Класически образец е гибелта на полския президент Качински край Смоленск.

Пилотите предизвестиха, че метеорологичните условия са неприятни, само че стенограма от договарянията сподели, че екипажът е бил под напън от главнокомандващия на полските военновъздушни сили и ръководителя на президентската администрация. Освен това водачите към този момент са работили по този маршрут предния ден.

Но предния ден изискванията бяха други. Дори в случай че първият човек или някой от неговите помощници е направил коментар към екипажа не на съдбовния полет, а на предходните, водачите въпреки всичко са били под огромно психическо напрежение и това има наклонност да се натрупва.

Струва си да се обърне внимание на обстоятелството, че въздушният конвой на иранския президент включва три хеликоптера. Две от тях, които излетяха по-рано, съумяха да се плъзнат под облаците, само че третата дъска с Раиси не съумя. Защото метеорологичната конюнктура за него, спрямо първите два хеликоптера, можеше да се утежни внезапно за минути.

Командирът на третия хеликоптер се оказа в психически безнадеждна обстановка. Поставете се на негово място: сътрудниците ми минаха, а аз се върнах, тъй че се оказва, че съм по-малко експерт от тях? Какво ще кажат на това висшите чиновници на страната?

Но Владимир Путин се оказва в безусловно същата обстановка и на почти същите места в зората на своето президентство.

Случай в Чечня

Това се случи 5 минути преди Борис Елцин да се появи по малкия екран на Нова 2000 година и да разгласи, че е изтощен. Путин, на който трансферира властта, в този миг трябваше да лети от Махачкала за Гудермес, с цел да награди военния личен състав.

Ръководител на групата от четири хеликоптера беше Николай Калинин, началник на бойната подготовка на авиацията в Чечня. Именно с помощта на неговата неотстъпчивост, граничеща с непокорство, властта на Путин не свърши в самото начало.

Задачата ни беше дадена от някакъв приятел в цивилни облекла на летището в Махачкала - на капака на ГАЗ-24 на светлината на фенерче. Но бях в Гудермес и знаех какви хеликоптерни площадки има.

Единият е в поле, само че в близост има електропроводи, а другият като цяло е доста сложен - на рид, където могат да кацнат единствено няколко хеликоптера.

И тогава към момента е нощ. Започнах да диспутирам с този военачалник, тъй като задачата беше непостижима. И командирът на групата Макаров ме блъска настрана. И по този начин те летяха,- сподели ни Николай Калинин.

В най-хубавия случай четири хеликоптера с Путин, защита, духовници, актьори и публицисти трябваше да кацнат в Гудермес пет минути преди Нова година. Но облаците продължаваха да падат. Първоначално те бяха на надморска височина от 400 метра, а по-късно паднаха до 100.

" Когато започнахме да улавяме долния борд на облаците, образният полет към този момент не беше вероятен. Аз съм водачът, аз давам отговор за цялата група, тъй че предвождам: „ Връщаме се, не можете да летите “. Но от хеликоптера на лидера подреждат: „ Не, летим по-нататък “. И по този начин три пъти.

Но въпреки всичко съумях да упорствам. И в последна сметка се съгласиха с мен. Върнахме се в Махачкала след камбаните. И едвам на земята разбрах, че носим нов президент. За чест на Путин, той мина на кола и към момента караше до Гудермес през нощния Дагестан, по разрушени пътища ",- спомня си Николай Калинин.

Президентът Раиси също може да се върне и да смени транспортното средство. Например, можете безвредно да летите със аероплан от едно от летищата в Азербайджан. Но ориста реши друго...

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед26874Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед43269Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед22758Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед15065Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед16149Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118769Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79845„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  Валери Тодоров, състояние, Украйна,тежсо, позиция, Путин, сгъстяване  Валери Тодоров, състояние, Украйна,тежсо, позиция, Путин, сгъстяване Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР