Говорител на въоръженото крило на Хамас съобщи, че нейни бойци

...
Говорител на въоръженото крило на Хамас съобщи, че нейни бойци
Коментари Харесай

Хамас съобщава за заловени израелски войници в Газа, Израел отрича

Говорител на въоръженото крило на " Хамас " заяви, че нейни бойци са завладели израелски бойци по време на боевете в Джабалия в Северна Газа в събота, макар че израелската войска отхвърля тази информация.

Говорителят на въоръженото крило на Хамас не сподели какъв брой бойци са били отвлечени и не сподели доказателства за изказванието.

„ Нашите бойци примамиха ционистка мощ в засада в тунел... Бойците се отдръпнаха, откакто оставиха всички членове на силите мъртви, ранени и хванати “, съобщи представителят на бригадите " Ал Касам " Абу Убайда в записано изказване, излъчено от " Ал Джазира " рано в неделя.

В неделя израелските военни отхвърлиха изказванието на " Хамас ".

„ Израелските отбранителни сили разясняват, че няма случай, при който боец да е бил похитен “, се споделя в изказване на военните.

" Хамас " разгласява видео, на което се вижда по какъв начин оцапан с кръв човек е влачен по земята в тунел и фотоси на военна униформа и винтовка.

Коментарите на Абу Убайда пристигнаха часове откакто вероятностите за обновяване на договарянията за преустановяване на огъня в Газа набъбнаха в събота.

Служител, осведомен с въпроса, сподели, че е взето решение договарянията да бъдат обновени идната седмица, откакто шефът на израелската разследваща организация Мосад се срещна с ръководителя на Централно разузнавателно управление на САЩ и министър-председателя на Катар.

Източникът, който отхвърли да бъде разпознат по име или народност, сподели, че е решено " през идната седмица да стартират договаряния въз основа на нови оферти, водени от медиаторите, Египет и Катар и с дейното присъединяване на Съединени американски щати ".

Представител на Хамас по-късно отхвърли известията на израелските медии, че договарянията ще бъдат възобновени в Кайро във вторник и съобщи, че „ Няма дата “.

След повече от седем месеца война в Газа, медиаторите се борят да обезпечат пробив, като Израел желае освобождението на заложниците, държани от Хамас, а Хамас желае преустановяване на войната и освобождение на палестински пандизчии в Израел.

Близо 36 000 палестинци са били убити при израелската атака, заяви здравното министерство на Газа. Израел стартира интервенцията в отговор на екстремистите, водени от Хамас, които нападнаха южните израелски общности на 7 октомври, убивайки към 1200 души и завладявайки повече от 250 заложници, съгласно израелските данни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР