Когато белгийците отидат до урните на 9 юни, много от

...
Когато белгийците отидат до урните на 9 юни, много от
Коментари Харесай

Разделената Белгия доведена до политически крайности

Когато белгийците отидат до урните на 9 юни, доста от тях ще гласоподават за партия, която желае да разпадне страната им.

Маргиналните партии печелят привличане в цяла Европа и в Белгия - страна, разграничена по етнически и езикови линии - гласоподавателите са настроени да повдигнат както крайната десница, по този начин и крайната левица като двете най-големи партии във федералния парламент.

„ Обяснението може бъдете сходни и за двете: това е популизъм “, сподели Одри Ванделийн от университета в Гент. „ Вие отхвърляте одобрени партии и търсите други възможности. “

Белгийската крайнодясна партия Vlaams Belang (VB), която намерено се застъпва за отделянето на Фландрия – по-богатият холандскоговорящ район в страната север — е надъхан да завоюва най-вече места в мощно фрагментирания парламент: 26 от 150 места, съгласно изследвания.

Втората по величина парламентарна секта евентуално ще бъде крайнолявата Работническа партия (PTB/PVDA) със седалище във Валония – френскоговорящият южен район на с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР