Редуващите се слънце и дъжд превърнаха склоновете на хълм Бунарджика

...
Редуващите се слънце и дъжд превърнаха склоновете на хълм Бунарджика
Коментари Харесай

Разкошни кактусови полета разцъвтяха по Бунарджика

Редуващите се слънце и дъжд трансфораха скатовете на рид Бунарджика в голяма ферма от кактуси. Бодливковците са цъфнали с луксозни жълти цветове и са на всички места - по скалите, край камените стълби, по пътеките, които прорязват красивия рид. Могат да бъдат открити от всички страни на тепето, задоволително е единствено да мръднете леко настрана от главните пешеходни алеи. 
Прочетете още
Кактусите са от типа Опунция (Opuntia) и през месеците май-юни нормално цъфтят с луксозни, сладникаво ухаещи, жълти цветове. Плодовете им са известни като бодлива круша. Във вътрешността си този другоземен плод е мрачно червен, компактен и изпълнен с дребни ядливи семенца. Вкусът му е сладостен, а ароматът- пресен, напомнящ на любеница.

Плодът има ниско наличие на калории и натрий. Една приблизително огромна бодлива круша съдържа към 40 калории. Тя е отличен източник на витамин С и фибри и потвърдено оказва помощ за контролиране на равнищата на кръвната захар, както и като диуретик и антихеморагично средство. Преди появяването на антибиотиците и имунизациите, този плод е употребен за лекуване и на вирусни инфекции.

Не ги пипайте без ръкавици, тъй като даже и при леко допиране по ръцете ви ще останат десетки трънчета!



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР