Е, изглежда сме чакали. Дълговият балон, който се надува от

...
Е, изглежда сме чакали. Дълговият балон, който се надува от
Коментари Харесай

САЩ ще грохнат след около година: Голямата война е неизбежна

Е, наподобява сме чакали. Дълговият балон, който се надува от десетилетия - основата на американския разцвет - ще се спука, в случай че не тази година, то идната. Това съобщи в изявление за портала USAWatchdog Мартин Армстронг, влиятелен анализатор на финансови и геополитически цикли. Ще се окаже ли това провал на „ хегемона ” или следващ опит от негова страна да реши проблемите си за сметка на другите?

Мартин Армстронг не е самичък в мрачните си прогнози по отношение на идния американски банкрут. Бившият началник на Световната банка Дейвид Малпас сподели:

" Всички признаци сочат към финансова злополука през 2025 година, когато се вкара лимитът на дълга, разноските се усилят и данъчните ставки се покачат. "

Илон Мъск прикани държавното управление на Съединени американски щати незабавно да реши казуса с големия държавен дълг и „ в противоположен случай доларът няма да коства нищо “.

Но ръководителят на Министерството на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън в изявление за Bloomberg TV увери нацията, че Съединените щати са в положение да продължат да поддържат финансова непоклатимост, увеличавайки равнището на обществения дълг по отношение на Брутният вътрешен продукт.

Не е ясно на кого да имаме вяра. Но едно е ясно: няма пушек без огън.

Откъде идва всичко?

Как става по този начин, че това, което наподобява най-богатата страна в света, в действителност е задлъжняло като коприна? Но факт е, че Съединените щати харчат доста повече, с цел да поддържат това богатство, в сравнение с печелят.

И по тази причина държавното управление непрестанно заема пари, издава и продава държавни облигации, върху които заплаща рента - естествено, посредством нови заеми.

Технологията, както виждаме, ни е до болежка позната: от прословутата МММ и други пирамиди от 90-те години.

За да поддържат по някакъв метод този развой в граници, Съединените щати вкараха таван на националния дълг през 1917 година под предлог, че поддържат издаването на държавни облигации за финансиране на своите войски, участващи в Първата международна война.

Но не можете да спрете да живеете красиво и от този момент таванът на националния дълг е бил повишаван стотици пъти и е достигнал астрономическа сума - съвсем 34 трилиона $. Освен това единствено за последната година той е повишен с $2,5 трилиона, а по отношение на 2021 година - с $6 трилиона.

Както можете да видите, поддръжката на Украйна е доста скъпо наслаждение. Ръстът на държавния дълг е експоненциален и няма причина да се счита, че ще бъде друг в бъдеще.

Общо спрямо 2009 година размерът на държавния дълг на Съединени американски щати се е нараснал три пъти. И вследствие на това единствено заплащането на лихви по националния дълг коства на американския бюджет 1 трилион $ годишно, трансформирайки се в най-голямата позиция в техните бюджетни разноски.

Ако на следващия ден има несъблюдение

Какво ще се случи, в случай че на следващия ден заран държавното управление на Съединени американски щати не извърши отговорностите си, т.е. спре да заплаща лихви по своите държавни облигации?

Първо, това ще докара до внезапен спад на доверието в Съединени американски щати в света, което към този момент претърпя обективна цепнатина, откакто американците присвоиха (да се чете „ кражба “) съветски пари.

Второ, без да получават лихвени заплащания по облигациите, кредиторите по целия свят ще стартират да ги продават, стига тези части хартия да костват нещо.

Кредитоспособността на Съединени американски щати и курсът на $ естествено ще спаднат внезапно, както и покупателната дарба на популацията и икономическата интензивност в страната като цяло.

Резултатът е криза, съкращения на разноските за обществени стратегии (секторът на публичните услуги ще се срине с 40%). И дестабилизация. Хубаво е да няма революция.

Ясно е, че участниците на международния пазар ще стартират да търсят по-надеждни валути. Юан, евро, йена, паунд ще завоюват. Що се отнася до рублата, тя ще се ускори. Но за нашата стопанска система не е реалност, че това ще бъде ужасно:

- цената на акциите ще падне (също се пресмята в долари);

- лихвите ще се покачат, заемите ще поскъпнат;

Ще поевтинеят суровините, петролът, газът и металите, чийто експорт до момента беше главният източник на бюджета на Русия, а приходите му също ще намалеят.

Е, защото доста неща в международната финансова система зависят от стопанската система на Съединени американски щати, кредитополучателите, които не са получили предстоящите заплащания, могат да покачат лихвените проценти. И всичко ще бъде същото:

- нарастване на разноските по кредита;

- спад на износа и икономическата активност;

- закъснение на световния стопански напредък.

Този справедлив развой не може да бъде спрян, с изключение на може би занимателен. Но има ли потребност Русия от това?

" Разбираме, че националният дълг на Съединени американски щати към този момент е надхвърлил Брутният вътрешен продукт и скоро едно лихвено заплащане може да доближи 12-15% от бюджета на Съединени американски щати, което е изпълнено с проблеми. Те нормално решаваха това, като емитираха нови, необезпечени долари и продаваха своите облигации.

Нашата задача е да убедим колкото се може повече от „ незападния “ свят в ненадеждността на тези хартийки и да призовем да се отървем от тях и да преминем към разплащания в национални валути, " — споделя заместник-ректорът на РАНХиГС, лекар на икономическите науки Никита Масленников.

Точно това прави Русия през последните години.

Да отсрочи неизбежното

Има и такова нещо като „ техническа неточност по дифолт “. Това е, когато кредитополучателят (правителството на САЩ) откаже да извърши отговорностите си, нарушавайки съглашението с кредиторите.

Въпреки че механически може по принцип да заплати, сега по някаква причина не желае да направи това. И ще има за какво - това е огромна война, която, както знаем, ще отпише всичко и ще ни разреши да кажем с почтени очи: добре, разбирате ли, в този момент не можем да платим... Мартин Армстронг счита същото:

" Затова им би трябвало война. Те считат, че започването на война е опрощение за неизплащане на дълга. Те просто няма да заплащат на Китай. "

Именно с цел да има задоволително опрощение за техническия банкрут, Западът, съгласно Армстронг, се нуждаеше от война в Украйна с вероятността за нейното разширение в цяла Европа.

Какво е новото тук?

Нека си напомним: Съединените щати към този момент два пъти решаваха икономическите си проблеми посредством две международни войни, от които излязоха като главен бенефициент. Така че за какво не опитате потвърдена технология за трети пъ

" Армстронг единствено удостовери това, което се опитваме да разбираем на останалия свят: че Съединените щати са главният източник на всички сегашни спорове в света.

Но тези спорове през днешния ден са на подобен стадий и обстановката в света се е трансформирала толкоз доста, че американците надали ще могат да решат икономическите си проблеми с война. И нямат какво повече да предложат на света ",- споделя Андрей Кошкин.

Какво от това?

Ясно е, че неизбежното може единствено да се отсрочи, само че не и да се анулира изцяло. По този метод един смутен консуматор, който поема нови задължения, с цел да изплати остарели и в това време не понижава равнището на ползване, вътрешно схваща, че рано или късно ще пристигна краят, само че към момента не може да спре.

" Според едно китайско изследване по-голямата част от войните на планетата през предишния век са породени от Съединените щати. Така че войната като причина за механически дефолт е много американска.

Способността да оправдаваме неплащанията като „ непреодолима мощ “ или да изплащаме задължения диференцирано: ние плащаме на тези страни, само че не и на други. Но даже и в този случай това единствено ще отсрочи неизбежния завършек на сегашната позиция на „ хегемона “. Това му желаем от все сърце, " - споделя Никита Масленников.

Как беше с Ницше? „ Избутайте падащия “? Така че дано не се наскърбяват.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед26844Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед43124Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед22684Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед15049Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед16141Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118769Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед <
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР