Украинските военни твърдят, че първата отбранителна линия в Херсонска област

...
Украинските военни твърдят, че първата отбранителна линия в Херсонска област
Коментари Харесай

Украинските сили правят пробив в Херсон

Украинските военни настояват, че първата отбранителна линия в Херсонска област е пробита.

Представители на Каховската оперативна група войски разгласих а на страницата си във Фейсбук видеоклип, в който хипотетичен съветски военнослужещ споделя, че на 29 август украинските войски са " пробили първата линия на защита " и нанасят удари с всичко, което могат, танкове, авиация, артилерия ".



Украински представители настояват, че 109-и полк на самопровъзгласилата се ДНР се е изтеглил от позициите си по време на боевете, а дружно с тях и съветските десантчици , които са оказвали поддръжка на частите на ДНР.

По рано бе обявено, че украинските сили към този момент са унищожили съвсем всички огромни мостове над река Днепър в окупираната от Русия Херсонска област. Става дума за железопътния и пътния мост в Антоновка , както и за моста в Новокаховка.

Според Южното оперативно командване към този момент са останали единствено пешеходни преходи и съветската е била отрязана от доставки на оръжие и пресен персонален състав от територията на Крим.

" Това е ослепителен късмет за Украйна да си върне териториите ", се споделя в посланието на Каховската оперативна група.

Ръководителят на пресслужбата на Южното командване Наталия Хуменюк също съобщи пред уеб страницата " Хромадске ", че украинските въоръжени сили са почнали настъпателни дейности в доста посоки в южната част на Украйна.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР