37-годишният любимец на публиката Ришар Гаске изигра великолепен мач и

...
37-годишният любимец на публиката Ришар Гаске изигра великолепен мач и
Коментари Харесай

Париж ликува: Неостаряващият Гаске показа магията си и повали Мастърс шампион на Ролан Гарос!

37-годишният любим на публиката Ришар Гаске изигра превъзходен мач и върна лентата обратно, с цел да победи Мастърс първенеца от Синсинати 2022 година Борна Чорич с 3:0 сета - 7:6(5). 7:6(2), 6:4 за 3 часа и 23 минути игра, а по този метод се класира за втория кръг на Ролан Гарос.

Френският деец не изневери на своя жанр на игра и макар мощната игра хърватина, то Гаске успяваше да отвърна по превъзходен метод, като сътвори редица магични отигравания на препълнения " Сюзан Ленглен ", където беше бурно подкрепян от своите сънародници. И двамата приключиха с съвсем идентичен брой завършващи удари (48:47 за хърватина), само че грешките бяха съвсем два пъти повече за Чорич.

Първият сет се трансформира в същинска борба, където двамата си размениха по един пробив. В тайбрека най-после Гаске съумя да наложи своята воля и завоюва със 7:5 точки.

Вторият сет беше също толкоз равносилен, колкото и първия. Чорич успяваше в продължение на сета на няколко пъти да измъкне своето подаване, до момента в който Гаске печелеше много по-лесно своите сервис геймове. Стигна се още веднъж до тайбрек, където грешките на Чорич, както и хубавите осъществявания от ракетата на френския деец, предопределиха изхода на сета- 7:2 точки.

Третият сет стартира с сложни сервис геймове за Гаске, като Чорич проби първи за 3:2, възползвайки се от няколкото неточности от французина, само че тъкмо както и в първия сет, някогашният номер 7 го върна незабавно за 3:3.

Накрая, при 5:4, Чорич сервираше за оставане в мача единствено че Гаске печелеше значимите точки и се поздрави с крайния триумф след прословут завършващ удар от бекхенд по правата.

Във втори кръг локалният любим чака спечелилия от мача сред италианеца Яник Синер, подложен под номер две в схемата, и американецът Кристофър Юбанкс, които ще излязат на корта в първи мач на корт " Сюзан Ленглен " на следващия ден.

Richard Gasquet backhand down the line winner on match point
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР