Циклонът Ремал се разби в ниското крайбрежие на Бангладеш, докато

...
Циклонът Ремал се разби в ниското крайбрежие на Бангладеш, докато
Коментари Харесай

Циклонът Ремал връхлетя бреговете на Бангладеш, докато стотици хиляди се евакуират

Циклонът Ремал се разруши в ниското крайбрежие на Бангладеш, до момента в който управляващите изтеглиха стотици хиляди хора от домовете им, споделиха публични лица.

Бурята стартира да пресича брега в южния регион Кепупара в Бангладеш към 20:00 ч. (14:00 GMT), сподели метеорологът Шамим Ахсан на брифинг в Дака в неделя.

Циклонът, наименуван Remal, удря крайбрежието със скорост напразно до 120 километра в час (75 благи в час), сподели той.

Властите покачиха сигнала за заплаха до 10, което е най-високото му равнище, а секретарят на Министерството на ръководството на бедствията и подпомагането Камрул Хасан сподели, че на хората е подредено да се реалокират от „ несигурни и уязвими “ домове.

Най-малко 800 000 души са напуснали крайбрежните си домове и са преместени в убежища против циклони, споделиха държавни министри и чиновници за бедствия.

Но до момента в който хората бягаха, бангладешката полиция сподели, че тежко претрупан ферибот, пренасящ повече от 50 пасажери – двойно повече от потенциала си – е...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР