На 29 юни от 11 до 14 часа на площад

...
На 29 юни от 11 до 14 часа на площад
Коментари Харесай

В събота отбелязваме Националния ден на безопасността на движението по пътищата

На 29 юни от 11 до 14 часа на площад " Батенберг " в СофияДържавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ (ДАБДП) ще означи Националния ден на сигурността на придвижване с фестивал.

" Всеки, който желае, може да пристигна и да взе участие в доста интензивности, свързани с сигурността на придвижването. Викторини, редене на пъзели и други "

Това съобщи в ефира на Дарик и регулярната графа " Отговорно на пътя " Малина Крумова - ръководител на Агенцията.

Тя подсети и че при сегашните горещини, водачите би трябвало да потеглят на път готови - отпочинали, с вода и с подготвен за път автомобил.

На събитието в събота особено внимание ще бъде обърнато и на работата с деца и родители. Именно родителите, съгласно Крумова, са тези, които възпитават културата за придвижване по пътищата у своите деца. Специално внимание ще бъде обърнато и на ролята на пешеходците и колоездачите в придвижването по пътищата. Крайната цел на събитието да се спомогне за цялостна смяна на настройките у хората във връзка с сигурността по пътищата.

Жълтите павета на площада ще се трансфорат в площадка, на която децата ще играят с професионални аниматори, редят пъзели, рисуват, вземат участие в арт работилници и в просветителни игри за безвредно държание на пътя. За младежите сме подготвили специфични симулатори, на които ще могат да карат в безвредна среда, или да видят по какъв начин влияе алкохола и какъв брой е затруднена координацията след използването му. Посетителите ще видят онлайн по какъв начин се обезопасява ПТП и по какъв начин се избавят човешки животи, посредством рязане на транспортни средства, както и гасене на разпален автомобил. Отблизо ще могат да бъдат прегледани профилираните коли и техника, измежду които пожарен и спешен автомобил, изцяло оборудван полицейски патрул, съоръжение за търсене и избавяне и доста други. Изложба на ретро коли ще покаже еволюцията на системите за сигурност, а мотористите ще опишат защо би трябвало да се внимава в разгара на сезона.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР