Интервю на Диана Янкулова с Димитър Ганев в предаването ''Нещо

...
Интервю на Диана Янкулова с Димитър Ганев в предаването ''Нещо
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Присъствието на Борисов при Радев легитимира позитивните им отношения

Интервю на Диана Янкулова с Димитър Ганев в предаването ''Нещо повече''

Присъствието на Бойко Борисов в президентството на консултациите при президента Румен Радев легитимира в допълнение линията на положително отношение.

Това сподели пред БНР политологът Димитър Ганев от Изследователски център " Тренд " и разяснява:

" Борисов от месеци наред демонстрира или неутрално, или по-скоро положително отношение по отношение на Радев. В нито един миг той не е подхванал сериозна рецензия или офанзива по отношение на президента. И противоположното - Радев също не го подлага на критика.... Да си напомним, че допреди две години това бяха архивраговете в българската политика. нищо от това не се вижда на този стадий ". 

Според политолога с отиването си при президента водачът на ГЕРБ дава ясна поръчка, че ще направи сериозен опит да сформира държавно управление с първия мандат.

Ганев беше безапелационен, че главният извод от изборните резултати е, че политическата рецесия в България не беше позволена на 9-и юни:

" Дори да имаме кабинет в границите на 50-ото Народно заседание и да нямаме предварителни парламентарни избори наесен, това няма да реши политическата рецесия в страната, тъй като евентуално няма да има изкаран цялостен мандат на този парламент. Дори да се сформира държавно управление, то ще бъде с стеснен небосвод ". 

Вариантите за държавно управление са няколко, уточни Димитър Ганев и посочи:

" Първи - кабинет на малцинството, препоръчан от ГЕРБ, подсилен от Движение за права и свободи, които имат общо 115 гласа, и няколко депутати от парламентарна група, която евентуално няма да резервира своята еднородност.... Кабинет на ГЕРБ + Движение за права и свободи може да мине и при по-нисък кворум. Но и при двата разновидността доста мъчно ще може да се ръководи с такова болшинство ".

Интервюто на Диана Янкулова с Димитър Ганев в предаването ''Нещо повече'' можете да чуете от звуковия файл.
 

Инфо: БНР

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР