До месец общинска група ще бъде готова със схемата за

...
До месец общинска група ще бъде готова със схемата за
Коментари Харесай

До месец във Варна ще има строго регламентирани места за поставяне на тротинетки

До месец общинска група ще бъде подготвена със схемата за разполагане на тротинетки и колела чартърен във Варна, съобщи кметът Благомир Коцев. Подходящите места се разискват от специалистите по този начин, че разполагането на самостоятелните електрически транспортните средства (ИЕПС) върху общински терени не би трябвало да пречи на придвижването на пешеходци или коли. Локациите ще бъдат дискутирани и с представители на компаниите, които оферират сходни услуги.

Трябва да се постави завършек на хаоса, който някои от компаниите основават в града, като оставят неприбрани ИЕПС от градинки, паркове, кръстовища и пешеходни зони. Това сподели в телевизионно изявление по тематиката по-рано през днешния ден кметът Коцев. Недопустимо е притежателите да слагат транспортните средства тук-там по свое убеждение и без позволение. Общината би трябвало да уточни местостоянките, да регламентира и управлява комерсиалната активност на компаниите, включително и оптималното време за престой и прибиране на тротинетките и велосипедите, добави той.

По данни на администрацията, на всички компании, предлагащи почасов транспорт с ИЕПС, са изпратени писма с предложения за диалог в избран период. При една от тях този период към този момент е изминал, притежателите не са дали отговор и Община Варна е пристъпила към наложително задържане. Кметът Коцев е безапелационен, че засегнатата от тази краткотрайна административна мярка компания не е търсила контакт с Общината.

Той още веднъж прикани към разговор притежателите, като изрази предпочитание в по-дългосрочен проект взаимно да се търсят решения във връзка с сигурността на придвижването с самостоятелни електрически транспортни средства и понижаване на случаите с тях.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР