Ямбол се управлява правилно, в името на просперитета на народа,

...
Ямбол се управлява правилно, в името на просперитета на народа,
Коментари Харесай

Сливенският митрополит Арсений: Ямбол е пример за много общини в нашето Отечество

„ Ямбол се ръководи вярно, в името на просперитета на народа, по тази причина е цветуща община, образец за доста общини в нашето Отечество. " Това съобщи сливенският митрополит Арсений в Деня на Ямбол по време на събора „ Света Троица " пред читалище „ Пробуда-1909 " в квартал „ Каргона ". В израз на признателност към кмета за положителното му отношение към православната черква, негово преосвещенство подари на Валентин Ревански икона на Исус Христос с благопожелание да продължава все по този начин сполучливо да управлява общината.

„ Духът в Ямбол е жив, тъй като има религия! Благодарение на вашия дух, на вашата откровена религия, на вашия национализъм и вашата обич един към различен, Ямбол ще преуспее и ще го има! ", сподели още митрополит Арсений.

Той, архиерейският наместник на Ямболска духовна околия архимандрит Димитрий и духовници от Ямбол, Сливен и Пловдив отслужиха молебен за здравето на всички поданици на града и осветиха курбаните, дарени във връзка Свети дух.

Часове по-рано митрополитът беше посрещнат с празничен камбанен звън в най-старата черква на Ямбол „ Света Троица ", където възглави тържествената литургия във връзка храмовия празник и Деня на града.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР