ТБИЛИСИ, Грузия (АП) — Президентът и премиерът на Грузия се

...
ТБИЛИСИ, Грузия (АП) — Президентът и премиерът на Грузия се
Коментари Харесай

Грузинският премиер и президентът се критикуват един друг относно закона за свободата на медиите в Деня на независимостта

ТБИЛИСИ, Грузия (АП) — Президентът и министър председателят на Грузия се нахвърлиха един против различен в неделя на гала, отбелязваща деня на независимостта на страната като продължава мощно напрежение към закон, който съгласно критиците ще попречи на свободата на медиите и ще навреди на кандидатурата на Грузия за присъединение към Европейския съюз.

Мярката изисква медиите и неправителствените организации да се записват като „ осъществяващи ползите на непозната мощ “, в случай че получават повече от 20% от бюджета си от чужбина. Противниците го жигосват като „ съветския закон “ заради сходни разпореждания там.

В столицата Тбилиси неведнъж се организираха огромни митинги, до момента в който мярката мина през Народното събрание. След като законодателният орган одобри законопроекта, президентът Саломе Зурабишвили му наложи несъгласие на 18 май, само че партията „ Грузинска фантазия “ на премиера Иракли Кобахидзе и нейните поддръжници имат задоволително гласове в Народното събрание, с цел да преодолеят ветото.

„ Докато призракът на Ру...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР