Лидерът на БСП Корнелия Нинова счита, че след вота на

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова счита, че след вота на
Коментари Харесай

Нинова: Да се свика извънредно заседание на НС за решение, че няма да изпращаме войници в Украйна

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова смята, че след вота на 9 юни ще бъде формирано държавно управление. Мотивите ѝ са усложняването на обстановката както в интернационален, по този начин и във вътрешен проект. По думите ѝ още едни избори биха били пагубни за България и за партиите.

 

„ Нашето предложение, най-разумното, за излизане от рецесията и за непоклатимост и сигурност на хората, е надпартийно държавно управление, с стратегия, национални цели, период за работа и поддръжка от всички. Виждам го като диалози, цели и лъчение на специалисти от партиите, които ще поддържат такова държавно управление. Без партийни назначения и квоти, без партийни водачи ”, разясни тя.

 

Нинова разгласи, че Българска социалистическа партия би взела участие в диалози за надпартийно държавно управление. „ Предлагахме го и при започване на 49-ото Народно заседание. Вярвам, че сътрудниците ще узреят, че единствено това е изходът сега. Резултатите от „ сглобката ” са пагубни и се надявам да са го осъзнали. Защото такова несигурно държавно управление, тази измислена ротация, всичко, което се случи – е обърканост. Нямаме никакъв прогрес в нито една сфера ”, безапелационен е водачът на партията.

 

Според нея Българска социалистическа партия е останала единствената опция. „ Не се поддадохме на никакви опити да ни вкарат в „ сглобки ”, в задкулисие, в сделки, в манастири, в скута на някого и по този начин нататък ”, разясни Нинова.

 

Относно рецензиите, че Българска социалистическа партия е изгубила гласове, тя отговори с раздробения избор. „ Въпросът е апатията и нежеланието на хората да гласоподават, отливът от партиите и роенето на партиите. Това е огромен държавнически и политически въпрос. Това е проблем за политиката, на първо място ”, изясни водачът на партията. 

 

Нинова разяснява и позицията на президента Румен Радев и рецензиите, които получи той след изявлението му в Унгария.

 

„ Искам да кажа нашата позиция. Търсене на спокойно решение, никога, изрично, да не се изпраща и един боец в Украйна. Имам предложение – единственият метод да се реши този въпрос е ръководителят на Народното събрание да свика изключително съвещание на Народното събрание и да се вземе едно само решение с една точка – България няма да изпраща бойци в Украйна. Точка. И тогава всички разногласия, спекулации и взаимни нападки ще спрат ”,  безапелационна е тя.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР