Партия Възраждане ще настоява утре на консултациите от 9 часа

...
Партия Възраждане ще настоява утре на консултациите от 9 часа
Коментари Харесай

Възраждане ще настоява пред президента Радев да получи третия мандат за съставяне на правителство

Партия " Възраждане " ще упорства на следващия ден на консултациите от 9 часа при президента Румен Радев да получи третия мандат за сформиране на държавно управление, което, съгласно партията, може да бъде образувано от всички парламентарно показани политически обединения без ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Това съобщи във Велико Търново евродепутатът Станислав Стоянов, представен от БНР.

" Възраждане " ще договаря с парламентарно показаните обединения за сформиране на общо държавно управление, в случай че партията получи третия мандат от президента. На процедура е допустимо държавно управление без ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, ще се търсят диалози с ПП-ДБ, които през днешния ден на консултациите при президента обявиха, че няма да поддържат държавно управление на " Възраждане ". Искаме третия мандат, съобщи евродепутатът Станислав Стоянов:

" Ние подхождаме съществено и в случай че го получим, това значи, че президентът също е подходил съществено, тъй като поръчката, която през вчерашния ден Костадин Костадинов даде обществено, е за диалози с всички без ГЕРБ и Движение за права и свободи. Така или другояче през днешния ден и ГЕРБ, и Движение за права и свободи бяха на мнение, че, в случай че първият мандат е несполучлив, и вторият ще е несполучлив. Третият на процедура в наше лице би предложил нещо друго без ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това бихме търсили ние “.

В Европейският парламент не престават договарянията на тримата евродепутати от " Възраждане " с десни обединения и самостоятелни депутати за сформиране на независима група, чиято политика ще бъде за опазване на националния суверенитет на страните членки, а не Европейски Съюз да се трансформира в мега страна със столица Брюксел, уточни още Станислав Стоянов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР