Изглежда нищо не може да уплаши туристите, които са решили

...
Изглежда нищо не може да уплаши туристите, които са решили
Коментари Харесай

И днес плажуващи се къпаха в морето край Кранево, въпреки замърсената вода

Изглежда нищо не може да уплаши туристите, които са решили да плажуват в Кранево.

Здравната ревизия предизвести, че във водата са открити наднормени количества фекални бактерии, които може да провокират инфекции. И все пак летовници не престават да се къпят. Причина за замърсяването на морската вода е повредата в пречиствателната станция " Албена " на 4-и юни.

Въпреки рекомендациите на РЗИ, на централния плаж в Кранево и през днешния ден имаше туристи, които се къпят във водата. Припомняме, че здравната ревизия в Добрич разгласи, че след повредата в пречиствателна станция „ Албена ”, на 21 юни в морската вода са открити наднормени количества „ ешерихия коли “ и „ чревни ентерококи “.

Пробонабиране се прави през ден, като на следващия ден се чакат вторите резултати.

" Нашата задача е да осведомяваме плажуващите, че на този стадий не предлагаме да употребяват водата за къпане в тези сектори, тъй като съществува подобен евентуален риск. Лабораторните резултати демонстрират антропогенно замърсяване ", сподели доктор Светла Ангелова, шеф на РЗИ Добрич.

Това може да провокира възможни чревни болести, в случай че къпещите се глътнат вода, разяснява още доктор Ангелова. Предупреждението обаче не е стигнало до всички.
СНХ 2 – екскурзиант, който излиза от водата


- Българска национална телевизия: Как е водата?
- Турист: Много хубава е, днеска е идеално!

- Българска национална телевизия: А знаете ли, че има отчасти замърсяване?
- Турист: Не, не споделиха нищо.

Други пък са скептично настроени към информацията.

" Мисля, че и предходната година бяха основали някакво такова състояние, аз по този начин си мисля, някакво конкуренция. Новините си го споделят и вестниците си го споделят. Влязох и се къпах, да, въпреки, че щерка ми споделя, че би трябвало да внимавам ", показа Билда Шабанова.

Пречистените отпадни води все още не се изхвърлят в морето.
" Имаме уверението както на оператора на пречиствателната станция, по този начин и на всички ангажирани със обстановката контролни институции, че този разлив е прекратен. Това обаче би трябвало да се потвърди с лабораторни проучвания, по тази причина продължаваме през ден следим ", разяснява доктор Светла Ангелова.
По принцип този плаж е с отлична оценка за качество на водите за къпане, съгласно европейските стандарти. Такива са множеството от 20-ет крайбрежни зони в област Добрич.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР