Президентът Румен Радев ще възложи на службите за сигурност да

...
Президентът Румен Радев ще възложи на службите за сигурност да
Коментари Харесай

Румен Радев разпорежда проверка дали снайперисти пазят къщата на Борисов в Банкя

Президентът Румен Радев ще разпореди на службите за сигурност да му рапортуват има ли опасност за сигурността на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Това заяви самият Радев по време на консултациите за сформиране на държавно управление с представителите на " Продължаваме промяната " и " Демократична България ".

Темата беше повдигната изненадващо от ген. Атанас Атанасов от ДСБ по време на консултациите за държавно управление, който съобщи, че фотоси в интернет пространстовото показвали как снайперисти охранявали оградата на къщата на Бойко Борисов в Банкя.

 

Атанасов уточни, че бил " залят от телефонни позвънявания от неслучайни хора ", които били обезпокоени от гледката.

" Тъй като тези ограничения се вземат от една комисия, в която двама от членовете са назначени от вас, не знам дали сте осведомени за това. Но в случай че в навечерието на съставянето на държавно управление има непосредствена опасност за мандатоносителя, то това би било извънреден проблем за страната ", съобщи Атанасов и прикани Радев да разкрие елементи, в случай че разполага с такава информация.

 

Държавният глава му отвърна, че когато става дума за опасност за сигурността на физическо лице, това не трябва да става обществена информация. Той обаче увери, че ще приказва със службите за сигурност и ще изиска такава информация.

 

" По принцип имам информация, когато има по-голям риск в сферата за сигурност. Мисля, че конкретика, особено когато се касае за опасност на физическо лице, не трябва да става обществена информация. Това е мой принцип. Но ще приказвам със службите за сигурност да изискам такава информация, за която споменахте ", отговори Радев.

 

Снимките на защитата край оградата на Борисов са оповестени още преди 6 дни от журналиста Димитър Стоянов. На тях се виждат двама мъже, които са в тежко бойно снаражение.

Пред публицистите Атанасов разгласи, че ще попитат както служебния министър председател, по този начин и служебния вътрешен министър, за какво е вдигнато равнището на защита на Борисов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР