Шест училища се включиха в тазгодишния хакатон - състезание за

...
Шест училища се включиха в тазгодишния хакатон - състезание за
Коментари Харесай

Шест училища се включиха в тазгодишния хакатон

Шест учебни заведения се включиха в тазгодишния хакатон - съревнование за основаване на приложения. Целта е да се подкрепи развиването на бъдещите ИТ експерти у нас. Участниците ще работят по авансово заложени планове и ще срещат мненията на специалистите.



Участниците в хакатона разполагат с 5 дни, с цел да изпълнят задачата.

" Идеята е да създадат действително бизнес приложение. Приложение, което ще е оптимално покрай това какво би получил един екип, което да работи в огромна бизнес компания ", сподели Димитър Иванов, началник.

" Целта на задачата е освен да решат някакво предизвикателство, само че също по този начин и да научат нови неща, да имат опция да се сплотят между тях ", изясни Пенчо Добрев, началник.

Шест тима с възпитаници от цялата страна ще се борят за огромната премия.

" Мисля, че може да се представим доста добре, само че всичко зависи от тематиката ", съобщи Петър Петров, възпитаник в 12 клас.

" Смятам, че съм в много мощен тим, тъй че имаме вяра и ще създадем всичко, което можем ", разяснява Йоана Симеонова, ученичка в 11 клас.



Хакатонът е както съревнование, по този начин и среща сред образованието и бизнеса.

" Необходимо е и образователните стратегии, и методите на преподаване, и средствата, които се употребяват в процеса на образование да бъдат модерни. Студентите ни да бъдат готови за това, което ги чака на действителното им работно място ", сподели доктор Ивана Радонов, шеф отдел " Политики във висшето обучение " към МОН.

Освен да показват съответни умения по програмиране, участниците би трябвало показват и отлична екипна работа. Отборът победител ще бъде излъчен в края на седмицата.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР