Съединените щати ще участват в международната среща на върха за

...
Съединените щати ще участват в международната среща на върха за
Коментари Харесай

След емоционалния призив на Зеленски - как реагира САЩ

Съединените щати ще вземат участие в интернационалната среща на върха за мир, проведена от Украйна в Швейцария, разгласи Вашингтон в отговор на прочувствен апел на Володимир Зеленски.
Прочетете още
Американската страна не посочи кой ще я съставлява и на какво ниво. От руините в Харков след съветските удари украинският водач прикани президентите на Съединените щати и Китай да вземат участие във форума, плануван за 15 и 16 юни в Люцерн.

Украинската страна се надява на оптимално интернационално посланичество за разработване на единен метод за прекъсване на войната и оказване на напън върху съветския президент Владимир Путин, който не е поканен.

На мирната конференция в Швейцария ще участват повече от 80 страни, разгласи Володимир Зеленски във видеопослание на британски, снимано измежду останките от печатница в Харков, изумена от съветски удар в четвъртък.

" Обръщам се към международните водачи, които към момента са настрана от световните старания на Глобалната среща на върха за мир - президентът Байдън, водач на Съединените щати и към президента Си, водач на Китай. Не желаеме Хартата на Организация на обединените нации да изгори като тези книги. Надявам се, че и вие не желаете. Моля ви, покажете своето водачество в напредъка на мира – на същински мир, а не просто пауза сред ударите ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Мирният проект на Киев, който ще бъде обсъждан в Швейцария, приканва за цялостно евакуиране на съветските елементи от Украйна и възобновяване на интернационално приетите граници на страната. Предвижда се погашение на финансови репарации от съветска страна и основаване на специфичен арбитражен съд за съветските ръководители, виновни за войната против Украйна.

От Кремъл пристигнаха сигнали, че президентът Путин е подготвен да приключи войната при признание на актуалните фронтови линии. В отговор украинската дипломация съобщи, че съветският водач се пробва да провали конференцията в Швейцария, тъй като се опасява от нейния триумф.

" Те още веднъж са струпали войски по нашите граници. Този, който прави това, не желае мир. Иска ли Русия разговор? Украйна има най-големия опит в света с съветските неистини при договаряния. Лъжи, които бяха прикритие за подготовка на тази война. Точно по тази причина са нужни световни старания, световна среща за мир на водачи, които Русия няма да може да измами. Среща на върха, която ще покаже кой в света в действителност желае завършек на войната, а не просто помирение, което неизбежно ще бъде нарушено от съветските ракети и артилерия, както е ставало десетки, десетки пъти преди ", добави Зеленски.

Швейцария е поканила за присъединяване в конференцията в Люцерн повече от 160 страни, само че не и Русия " на този стадий ". Сред поканените са страните от Г-7, Г-20, БРИКС, Евросъюза, интернационалните организации и представители на Ватикана и Вселенската патриаршия.

Русия неведнъж е отхвърляла организирането на интернационална среща за мир без нейно присъединяване, както и мирния проект на Зеленски.

Китай от своя страна и тази седмица повтори, че поддържа " интернационална конференция за мир, проведена в подобаващ миг, приета от Русия и Украйна, с равно присъединяване на всички страни, както и заслужено разискване на всички проекти за мир ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР