От НСО изпратиха до медиите официално опровержение на разпространяваща се

...
От НСО изпратиха до медиите официално опровержение на разпространяваща се
Коментари Харесай

НСО: Лъжа са твърденията за инцидент с брониран автомобил Мерцедес Бенц

От НСО изпратиха до медиите публично опровергаване на разпространяваща се вест в печатни и онлайн медии, в която се твърди, че е имало злополука с бронирания автомобил, с който е бил транспортиран Румен Радев. Според изявленията въпросното транспортно средство се ремонтира скрито, а от НСО преднамерено са запазили всичко в загадка.

Какво декларират от НСО:

" По мотив оповестени в столичен седмичник и препубликувани в онлайн осведомителни издания погрешни изказвания, Националната работа за защита декларира следното:

Твърденията за случай с брониран автомобил " Мерцедес Бенц “ на Службата са неистина! Лъжа са и изказванията, че Службата е премълчала подобен.

Нито един от експлоатираните сега от Националната работа за защита бронирани коли, в това число трите новопридобити такива от висок клас " Мерцедес Бенц “, употребявани за профилиран превоз на президента, на ръководителя на Народното събрание и на министър-председателя, не е претърпявал случай.

Напомняме, че добитите от НСО коли, както и всички други активи на Службата, не са предопределени за съответно охранявано лице, а се експлоатират по целенасоченост.

Националната работа за защита моли работещите в медии, които имат рекламация да се назовават публицисти, да се придържат към етичните си професионални правила. Тези, които нямат такива, или нямат рекламация да бъдат публицисти, призоваваме да не тиражират непроверена и искрено погрешна информация по адрес на Националната работа за защита и която погрешна информация директно или индиректно се възползва спекулативно от името на институцията с политически цели в изборна обстановка.

НСО постоянно е подготвена да даде всякаква информация по отношение на активността си, която не нарушава законовите правила за отбрана на класифицираната информация, както го е правила и до момента. "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР