удогорец приключи лятната си подготовка с успех. Ден след тежкото

...
удогорец приключи лятната си подготовка с успех. Ден след тежкото
Коментари Харесай

Лудогорец би в последната си контрола

удогорец завърши лятната си подготовка с триумф. Ден след тежкото проваляне с 0:3 от украинския гранд Шахтьор Донецк, „ орлите “ удариха честия си спаринг сътрудник – Ботошани с 2:1. Съперникът приключи на 8-ото място в румънския хайлайф през предишния сезон.

Треньорът на „ орлите “ Стойчо Стоев бе дал късмет за изява от първата минута на доста от по-младите играчи като Иван Йорданов, Доминик Янков, Венци Керчев и Давид Рибейро. Първи минути записа и Яцек Гуралски, който лекуваше травма.

Първото състояние в срещата се откри пред Лудогорец. Първо Якуб Шверчок стреля мощно от към 20 метра, само че стражът на румънците Пап мазета. След това Керчев още веднъж откри полския таран, който обаче би над вратата. В 26-ата минута първенците направиха отлична офанзива. Скоростта на Джоди Лукоки още веднъж се оказа решителна и той излезе против вратаря на Ботошани. Вместо обаче да подаде на непокрития Давид Рибейро, конгоанецът реши да бие с левия крайник и ударът му бе блокиран. В 33-ата минута Лудогорец бе доста покрай гол. Лукоки центрира съвършено от корнер, капитанът в тази среща Георги Терзиев се извиси и би с глава, само че вратарят на Ботошани Пап блесна с необикновено избавяне.

В 44-ата минута „ орлите “ откриха резултата. Рибейро откри Шверчок в наказателното поле. Полякът овладя чудесно кълбото с левия крайник, трансферира го на десния пред погледа на Чиндриш и с мощен изстрел не остави шансове на Пап – 1:0.

През втората част темпото на игра спадна. Ботошани изравни в 63-ата минута. Тогава играчите на Лудогорец не се подредиха добре при корнер, Венци Керчев не съумя да избие и за Мирон от близко не бе проблем да осъществя. 60 секунди по-късно „ орлите “ още веднъж поведоха. Шверчок с физика преодоля капитана на румънците и със мощен изстрел прати кълбото в мрежата на Ботошани – 2:1. След това стражът на Лудогорец Пламен Илиев трябваше да се прояви при мощен удар от междинна отдалеченост на Пифтор и го стори добре. В 83-ата минута пред Светослав Ковачев се откри добра опция, само че младокът не съумя да означи. Малко преди края Давид Рибейро блесна с самостоятелен рейд, само че в опита си да вкара технично, бе спрян от стража на Ботошани. След това удар опитва и Ерол Дост, само че той не попадна в задачата.

Утре на обяд разградчани се прибират в България, където ще стартират подготовка за дуела за Суперкупата против Локомотив (Пд), който ще се организира на 3 юли на стадион „ Васил Левски “. Двубоят против Ботошани бе следен от притежателите на клуба Кирил и Георги Домусчиеви.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР