Китай гледа на анексирането и елиминирането на Тайван като на

...
Китай гледа на анексирането и елиминирането на Тайван като на
Коментари Харесай

Елиминирането на Тайван - национална кауза на Китай според Тайпе

Китай гледа на анексирането и " елиминирането " на Тайван като на своя огромна национална идея. Това съобщи президентът на острова Лай Чинг-те, представен от " Ройтерс ".

Той уточни на кадетите във висшата военна академия, че би трябвало да познават врага си и да не се поддават на пораженчеството.

Откакто встъпи в служба предишния месец, Лай е изправен пред продължителни персонални офанзиви от страна на Китай, който смята Тайван за своя територия. Пекин го назова " сепаратист ". Китай провежда военни учения към Тайван малко след встъпването в служба на Лай.

Тайванският президент акцентира, че единствено народът на острова може да взема решение бъдещето си и неведнъж е предложил договаряния с Пекин, които обаче са били отхвърляни.

Лай посочи, че днешните кадети би трябвало да разпознават провокациите на " новото време ".
 Китай: Мирното обединяване с Тайван се разяжда от сепаратисти и външни сили
Китай: Мирното обединяване с Тайван се разяжда от сепаратисти и външни сили

Тайван е " ядрото на главните проблеми " за Китай, съгласно китайския министър на защитата

" Най-голямото предизвикателство е изправянето против мощния напредък на Китай, който унищожава статуквото в Тайванския пролив и счита анексирането на Тайван и елиминирането на Република Китай за огромна идея за подмладяване на своя народ ", съобщи той.

Уан Хунин - четвъртият по сан водач в ръководещата комунистическа партия на Китай, през вчерашния ден уточни на конгрес в Китай за връзките с Тайван, че " обединяването е историческа нужда за огромното подмладяване на китайската нация " и даде обещание " всички сепаратистки заприказва да бъдат разрушени ".

Лай уточни, че кадетите би трябвало да защитят Тайван против анексиране от Китай и че бъдещето на острова може да бъде решено единствено от неговия народ.

" Трябва да можем да вършим разлика сред себе си и своите врагове и сред другар и зложелател и безусловно н е можем да приемем пораженчество от сорта " първата борба е последната борба " , посочи Лай, базирайки се на доктрина, че Тайван може да рухне незабавно при всяка офанзива на Пекин.

Китай твърди, че всяко деяние на Тайван да разгласи публична самостоятелност би било съображение за нахлуване против острова. Тайпе пък показва, че Тайван към този момент е самостоятелна страна - Република Китай, и не възнамерява да трансформира това.
 Тайван обезпокоен, че Китай пробва да го
Тайван обезпокоен, че Китай пробва да го " отхапе "

Пекин желае да сътвори ново обикновено със своите военни учения и други ходове за оказване на натиск
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР