ВНИМАНИЕ: По-евтино, но опасно – заливат ни с фалшив ботокс“

...
ВНИМАНИЕ: По-евтино, но опасно – заливат ни с фалшив ботокс“
Коментари Харесай

ВНИМАНИЕ: По-евтино, но опасно – заливат ни с фалшив „ботокс“ от Азия!

ВНИМАНИЕ: По-евтино, само че рисково – заливат ни с подправен „ ботокс “ от Азия!Поне 4 подправени ботулинови токсина влизат и се употребяват в България. Те не са регистрирани в Изпълнителната организация по медикаментите и не разполагат с нужните документи за приложимост у нас. Това съобщи пред „ Телеграф “ ръководителят на Българската асоциация на естетичните кожни лекари доктор Снежана Атанасова.
По думите й набирането с него става по интернет или посредством персонални контакти, като най-често той идва от Азия.
„ Тук не са забъркани единствено лекари, само че и компаниите също “, сподели ръководителят и изрази неодобрение от обстоятелството, че институциите не престават да не управляват работата на знайни и незнайни хора, работещи в гаражи и козметични салони.
Опасност
Д-р Атанасова разяснява, че когато се купува контрабанден ботулинов токсин, ние не знаем по какъв начин е съхраняван и къде е създаден. Не се знае дали единиците, посочени на опаковката, съответстват с действителността. „ Може дотам да се релаксира неконтролируемо мускулатурата,
че да провокира устойчивост или птоза на клепачите и веждите и това е в най-хубавите случаи.
В най-лошия може да окаже влияние върху дихателната мускулатура или да се разгърне симптоматика на ботулизъм. Може да се стигне даже и до гибел “, сигнализира експертът.
Цена
Цената е притегателна, тя е в пъти по-евтина, в сравнение с в клиниката, разяснява доктор Снежана Атанасова. Тя уточни, че в случай че се прави цяло лице, процедурата ще коства сред 500-600 лева, в съмнителните места тя излиза сред 200 и 350 лева
„ Обработката на една зона е над 150 лева, а ние на лицето обработваме най-малко три “,
посочи тя и добави, че реклами в Инстаграм и Facebook са залети от предложения с доста ниски и атрактивни цени. „ Пациентите би трябвало да се учат да се интересуват. Докторът би трябвало да покаже флакона и пред пациента да го разреди “, прикани тя.
Председателят на Българската асоциация на естетичните кожни лекари разяснява,
че има хитреци, които поставят подправения „ ботокс “ в шише на автентичен артикул и по този начин пациентът не знае какво действително му се слага. Също по този начин би трябвало да подпише и осведомено единодушие, тъй като ботулиновият токсин е лекарство, което би трябвало да се употребява от медици.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР