Турските власти могат да преразгледат позицията си по отношение на

...
Турските власти могат да преразгледат позицията си по отношение на
Коментари Харесай

В. Тюркие: Анкара е подготвила скандинавско досие във връзка с исканията на Швеция и Финландия за присъединяване към НАТО

Турските управляващи могат да преразгледат позицията си във връзка с настояването на Швеция и Финландия за участие в НАТО, ако бъдат изпълнени пет условия, написа през днешния ден проправителственият турски в. " Тюркие ".

Изданието отбелязва, че за шведските и финландски дипломати, които се чака да дойдат в Анкара в понеделник, е квалифицирано така наречен " скандинавско досие ", в което са изложени позициите и настояванията на Турция.

Очаква се дипломатите да бъдат признати от турския заместник-външен министър Седат Йонал, който да им заяви и какви са настояванията на Анкара, написа вестникът.

По информация на изданието турските управляващи ще упорстват за екстрадицията на членовете на поставената отвън закона Кюрдска работническа партия (ПКК) и групировката ФЕТО, която съгласно турските управляващи стои зад опита за прелом в Турция през 2016 година Анкара ще желае сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН, които съгласно турските управляващи са свързани с ПКК), да бъдат приети за терористична организация. Анкара ще упорства и за прекратяването на " поддръжката за поддръжници на ФЕТО ", а също по този начин ще изиска да бъдат закрити всички организации, свързани със структури, които в Турция са асоциирани с терористични, и ще упорства за даване на съответни гаранции.

Дипломатите ще би трябвало да вземат под внимание нашите претенции. Има възможност да се наложи да посетят Турция няколко пъти, показва " Тюркие ", като се базира на дипломатически източници.

Според тях Анкара няма да отстъпи по нито едно от настояванията си.

Списък със сходни претенции разгласява през вчерашния ден и проправителственият в. " Сабах ".

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели тази седмица, че Анкара няма да поддържа присъединението на Швеция и Финландия към НАТО, до момента в който не трансформират позицията си към терористичните организации, в частност към ПКК.

Източник от НАТО заяви през вчерашния ден за организация ДПА, че Турция е блокирала началото на договарянията за присъединение към НАТО за Финландия и Швеция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР