Заради топлото време дърветата цъфтят все по-раноИзложба до 30 майСпоред

...
Заради топлото време дърветата цъфтят все по-раноИзложба до 30 майСпоред
Коментари Харесай

Полените - причинители на алергия

Заради топлото време дърветата цъфтят все по-рано
Изложба до 30 май

Според Световната здравна организация до 2050 година 50% от популацията на Земята ще страда от някакъв тип алергия. В наши дни алергичен е всеки четвърти човек.

От пролетта до есента, когато е интервалът на натоварен разцвет и опрашване, растенията създават семенца, невидими с просто око, които вятърът разпръсква или насекомите разнасят. В резултат на повишението на зимните температури и понижаване на количеството сняг през последните 5 години се следи доста по-ранен старт в цъфтежа на първите дървета спрямо годините с типична зима. В топло и изсъхнало време полените насищат въздуха в такава централизация, че провокират алергии при сензитивните към тях хора.

Сенната хрема е най-често срещаната алергична реакция. Много медицински изследвания демонстрират, че тя се повлиява положително при приема на хомеопатични медикаменти.

До 30 май в Галерия навън на Столична община в парка пред НДК (алеята до кино “Кабана ”) водач в производството на хомеопатични лекарствени артикули показва изложбата “В обектива: Полените причинители на алергия ”. Тя демонстрира фотографии на най-разпространените растителни типове в България, които предизвикват поленова алергия, техния интервал на разцвет и местата, на които се срещат. Можете да се запознаете с тях, с цел да ги избягвате, доколкото е допустимо.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР