Актуализираното фармако-терапевтично ръководство по медицинска онкология беше обнародвана днес в

...
Актуализираното фармако-терапевтично ръководство по медицинска онкология беше обнародвана днес в
Коментари Харесай

Обнародваха обновеното фармако-терапевтично ръководство по медицинска онкология

Актуализираното фармако-терапевтично управление по здравна онкология беше обнародвана през днешния ден в Държавен вестник. То е структурирано в 47 раздела, които обгръщат всички туморни ракови локализации, като обособен раздел е отдаден на карциномите с незнаен генезис.

В обособен раздел е прегледана метастатичната костна болест и загубата на костна маса при раково заболяване.

Други тематични раздели са отдадени на разпоредбите за използване на гранулоцитен колонистимулиращ растежен фактор, както и разпоредбите за държание при постоянно следени положения, съпътстващи лекуването на онкологични пациенти – фебрилна неутропения, карцином-свързана анемия, гастроинтестинална токсичност, обвързвана с химиотерапията кардиотоксичност.

Включени са и рекомендации за държание при екстравазация на противотуморни медикаменти.

Подробно е създадена и тематиката за онкологичната болежка при солидни тумори и малигнени хемопатии, както и методите за нейната оценка и преодоляване.

В обособени раздели се дават насоки за оценка на резултата на противотуморната терапия и следенето на заболели със злокачествени солидни тумори. В управлението са показани и общи рекомендации в лекуването на пациенти с онкологично заболяване.

Фармако-терапевтичното управление по здравна онкология е едно от най-често обновените управления поради бързото развиване на научните проучвания и нововъведенията в тази област. От първото издание през 2019 година, то е допълвано и обновено пет пъти.

Пълния текст на управлението може да видите
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР