С 34 гласа за, 18 против и четирима въздържали се

...
С 34 гласа за, 18 против и четирима въздържали се
Коментари Харесай

Окончателно: Четвърта градска болница се влива във Втора градска болница

С 34 гласа „ за ", 18 „ срещу " и четирима въздържали се Столичният общински съвет реши Четвърта градска болница да се влее във Втора градска.

" Честито, сътрудници! Направихте крачка към прекратяването на Четвърта многопрофилна болница. Времето ще покаже вярната посока. Ще се веселя да забележим дали заплатите на лекарите ще се вдигнат двойно ", съобщи ръководителят на СОС Цветомир Петров.

Дебатите, траяли безусловно два дни на " Московска " 33, бяха бурни и съпроводени от самото начало от остри нападки. Предложението за обединение на двете лечебни заведения е на ГЕРБ-СДС. В четвъртък СОС не съумя да завърши точката и по тази причина нейното продължение през днешния ден стигна до кулминационна точка.

Четвърта градска болница е в неприятно финансово положение. Още по време на дебатите през вчерашния ден Ваня Григорова от „ Левицата " заяви, че лечебното заведение има непокрита загуба от над 4 милиона лв. и отговорности от над 400 хиляди лв.. ПП-ДБ и „ Спаси София " желаеха излекуване на болничното заведение. Според общинския консултант Саад Алуани общината към този момент не се ръководи еднолично от ГЕРБ и има късмет и решения за болничното заведение.

Работещите в Четвърта градска болница автоматизирано би трябвало да бъдат трансферирани във Втора.

Източник:БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР