Турската военна база Зликан, разположена в северната иракска провинция Найнава,

...
Турската военна база Зликан, разположена в северната иракска провинция Найнава,
Коментари Харесай

Обстрелваха турска военна база

Турската военна база Зликан, ситуирана в северната иракска провинция Найнава, е била подложена на ракетен удар, заяви телевизионният канал Al-Sumaria, базирайки се на източник от иракските управляващи за сигурност. По посока на военната база са били изстреляни 3 ракети.

На 20 юли иракските управляващи взеха решение да отзоват краткотрайния шарше дафер на Багдад в Турция след обстрела на курортния град Захо в северната част на страната от турските сили. Според Демократическата партия на Кюрдистан, вследствие на рухване на артилерийски снаряди са починали 9 души, а други 33 са ранени. Външното министерство е инструктирано да подаде тъжба до Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, както и да се обади на турския дипломат и му кажете за осъждането на стачката. Централните управляващи в Багдад имат намерение да се координират с Ербил, с цел да предотвратят повтаряне на турската експанзия. На собствен ред турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че Турция не е правила никакви офанзиви против иракски позиции.

Въоръженият спор с Работническата партия на Кюрдистан стартира в Турция през 1984 година и се възобнови през 2015 година В Северен Ирак има бази на ПКК, против които турските въоръжени сили организират въздушни и наземни интервенции. Присъствието на турски военни в лагера Зликан североизточно от Мосул от дълго време е източник на несъгласия сред Багдад и Анкара, което оправдава наличието като нужда за битка против неразрешената ПКК в Турция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР