Бродски имаше едно стихотворение, в което пише Навън да не

...
Бродски имаше едно стихотворение, в което пише Навън да не
Коментари Харесай

Иван Ланджев: Крайнодесните формации не могат да носят политическа отговорност, те не могат да управляват

" Бродски имаше едно стихотворение, в което написа " Навън да не ти е Франция “. Да, на открито не е Франция, когато излезеш по улицата, само че имаме сходни проблеми, защото светът се смали - поради напредъка на технологиите, поради глобализацията “.

Това разяснява пред bTV разяснява поетът и есеист Иван Ланджев след изборите в Европа и откакто президентът на Франция Еманюел Макрон разпусна Народното събрание и свика предварителни избори.

" Това са клишета, само че те са правилни – светът стана по-малък, имаме свободата да обменяме опит с него. Тенденциите са явни и от резултатите от евроизборите. Крайнодесният избор се повишава. Нали знаете това изключително възприятие, когато би трябвало нещо да е изненадващо, има всички предпоставки да изненада, а пък ти не си сюрпризиран. Така се усещам и аз сега “, показа още той.

" Според мен казусът е типичен, съществува насъбран публичен яд от доста време насам. Обикновено крайнодесните обединения, както и крайнолевите, съществуват, вегетирайки главно върху този насъбран публичен яд. Има го и те натрупат дивиденти посредством него. Исторически крайнодесните обединения не могат да носят политическа отговорност. Те не могат да ръководят. Те нормално катастрофират “, добави поетът.

" Илюзия е да считаме, че те могат да са съществени законотворци. Все отново в Европарламента проевропейското болшинство се резервира “, означи Ланджев.

" Опасно е, най-фрапантното нещо е, че младежи гласоподават за крайнодесни обединения “, добави още той.

" Тези хора могат да бъдат някакъв коректив, неприятното е, че е рисково. Знаем какви пакости са правили за едно доста къси времена “, сподели журналистът Мария Касимова-Моасе.

" За страдание тези резултати демонстрират изгубено възприятие за историчност. Човек, който има ясно схващане за историята, по-трудно ще я повтори. Ще знае, че не се гласоподава за крайнодесни партии, знае, че образците не са положителни “, означи Иван Ланджев.

" Най-силната носталгия обичайно е по време, в което в никакъв случай не си живял, по непреживени страсти “, уточни още той.

" Съпругът ми като характерен французин доста се интересува от политика – политиката е народен спорт във Франция, и той следи процесите доста от дълго време. И той беше ненапълно сюрпризиран от този процес на събитията. Много обсъждаме у дома на какво се дължи това. Според мен има един доста огромен европейски, в случай че не и международен развой на търсене на еднаквост “, разяснява още Мария Касимова-Моасе.

" На тази доста от дълго време записана потребност не ѝ беше препоръчано нищо – политически стопански, и хората започнаха сами да търсят нови обединявания и хора, които да ги съставляват “, уточни още Мария Касимова-Моасе.

Според нея това е признак на разочаровано общество.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР