Трима приближени на Доналд Тръмп дадоха знаци, че заканата на

...
Трима приближени на Доналд Тръмп дадоха знаци, че заканата на
Коментари Харесай

Приближени на Тръмп разкриха каква всъщност ще бъде стената по границата с Мексико

Трима доближени на Доналд Тръмп дадоха знаци, че заканата на президента на Съединени американски щати за издигането на стена по границата с Мексико няма да се реализира във типа, в който се обявяваше, съобщи АП.

На манифестации преди и след избирането му Тръмп разпалено повтаряше: "Изградете тази стена! ". Напоследък споделя, че неналичието на финанси за стената е повода за частичното прекъсване на активността на федералните служби, напомни организацията.

В изявление за "Лос Анджелис таймс ", оповестено в неделя, шефът на канцеларията в Белия дом Джон Кели твърди, че "още при започване на своето ръководство " Тръмп се е отказал от концепцията за "солидна бетонна стена ".

По думите на Кели това няма да бъде стена, а комбинация от софтуерни усъвършенствания и "стоманени ребра ", което президентът бил решил след съвещания с експерти от правоохранителните служби.

В същия дух съветникът в Белия дом Келиан Конуей посочва полемиката към стената "глупав семантичен спор ". В неделното токшоу на "Фокс нюз " тя сподели, че "на места може да има стена, тук-там може да има стоманени ребра, а може да има и софтуерни усъвършенствания ". Според Конуей да се спори дали да има, или да няма стена е "голямо коварство и затваряне на очите пред рецесията по границата ".

Сенаторът Линдзи Грейъм, републиканец от Южна Каролина, който е доста непосредствен с президента, сподели през вчерашния ден пред кореспонденти на излизане от Белия дом, че "стената е станала метафора за сигурността по границата " и загатна за "физическа преграда по границата ". По думите на Грейъм Тръмп "е отворен " за сключването на съглашение за имиграцията и сегашната бюджетна "задънена улица " дава опция за решаването на въпроси отвън този за стената.

Сенаторът изрази вяра, че частичното прекъсване на работата на държавното управление ще бъде тласък за демократите в Конгреса да гласоподават финансирането на стената. Преди своя работен обяд с Тръмп в Белия дом през вчерашния ден Грейъм сподели по Си Ен Ен, че "няма да има договорка без финансиране за стената ", съобщи АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР