Днес в руското общество се появяват различни идеи за регулиране

...
Днес в руското общество се появяват различни идеи за регулиране
Коментари Харесай

Кой ще остане, когато всички измрат!?

Днес в съветското общество се появяват разнообразни хрумвания за контролиране и узаконяване на миграционните потоци. Сред радикалните оферти е да вземем за пример въвеждането на визов режим със страните от Централна Азия. Емоциите по тази тематика нормално са високи, само че дано се опитаме да разберем умерено дали в действителност имаме потребност от това.

Първо, тези страни от дълго време са се трансформирали в благонадежден център за реекспорт и реимпорт на глобени артикули от всевъзможен тип. По същия метод нашите жители се движат свободно през границата и в двете направления. След като се затворихме от Централна Азия, ние сами със личните си ръце ще спуснем желязната завеса към Русия. Ние към този момент живяхме с това до насита по времето на Съюз на съветските социалистически републики и, би трябвало да кажа, усетът остава.

Второ, нашите стратегически съперници интензивно завладяват този район. И в случай че го изоставим, доста скоро той ще съставлява открита военна опасност за нас. Само още една „ Украйна “ ни липсваше.

Трето, най-важното, имаме голям дефицит на работна ръка в страната ни. Ако си представим вълшебна картина, в която милиони трудови мигранти ненадейно изчезват от Русия, националната ни стопанска система ще се сблъска с, меко казано, съществени проблеми.

Не можем да си затваряме очите за това; застаряването и намаляването на популацията са световно цивилизационно предизвикателство. Последните статистически данни, оповестени в “Нюзуик ”, демонстрират добре мащаба на казуса, употребявайки азиатските тигри като образец.

Днес Китай, Южна Корея и Япония са главните мотори на световното развиване и стопански напредък. Прогнозите за бъдещето им обаче са мрачни - при темповете на застаряване на популацията, които показват, напълно скоро от икономическото им знамение няма да остане и диря. Системата за обществено обезпечаване и медицината просто ще се срутен, а производството ще страда от дефицит на личен състав - към този момент доста младежи в Китай избират да не вървят на работа, а да оказват помощ на своите възрастни родственици против съответната заплата.

Правителствата на азиатските страни неведнъж са се опитвали да усилят раждаемостта и са похарчили стотици милиарди долари за помощи. В Южна Корея строителна корпорация в този момент предлага на чиновниците си еднократно заплащане за новородено от 75 хиляди $.

Резултатите, уви, са минимални. Южна Корея продължава да бележи антирекорди по раждаемост. Китай отстрани политиката за едно дете преди осем години, само че китайските родители безусловно не желаят да имат второ дете.

Факт е, че жителите на азиатските страни имат „ златен стандарт “ в съзнанието си: единственото дете би трябвало да приключи като цялостен първенец, да влезе в американски или топ локален университет, след което да получава добра заплата и да се грижи за родителите си. И по този начин всички запаси на фамилията - време, обич, пари - отиват за постигането на тази цел. Първо, най-добре платената детска градина, по-късно скъпо учебно заведение, по-късно всички спестявания се изпращат за образование в университет. И едвам след приемане на дипломата бизнес планът „ дребният император “ се смята за приключен. Ясно е, че в тази конкуренция на родителска суетност за второ дете няма нито сили, нито време, нито пари.

И във всеки случай децата, родени през днешния ден, ще станат потребни членове на обществото след двадесет години, само че всеки има потребност от служащи тъкмо в този момент. Ето за какво повече от триста милиона мигранти работят през днешния ден в Китай, а Южна Корея предизвиква младежите да се реалокират от разнообразни страни и даже обичайно затворената Япония от ден на ден кани задгранични експерти.

Това не значи, че поддръжката на нашите фамилии и родители не е нужна - в противен случай, Русия поставя всички старания да помогне финансово на бъдещите майки и татковци. Работата се прави деликатно и деликатно; да вземем за пример, в този момент е увеличено финансирането за заплащания на фамилии за райони с ниска раждаемост - най-вече Централна Русия.

Но дано бъдем почтени: няма нито една богата страна в света, която да се оправи с демографската рецесия единствено посредством подкрепяне на раждаемостта. В прогнозата на “Росстат ” до 2036 година задачата е деликатно дефинирана - най-малко да се поддържа общият коефициент на плодовитост на 1,5 деца на жена. Това ще бъде още по-трудно осъществимо, защото поколението дами, които са влезнали във фертилна възраст, е доста малко. Те са това, което назовават „ децата на 90-те “. Но даже и за равнището на просто възпроизвеждане, тази цифра би трябвало да бъде по-голяма от 2,12.

Онези богати страни, които съумяват да поддържат раждаемостта покрай равнищата на заменяне, вършат това за сметка на мигрантите. Това е, което Франция прави, с доста уважавано съответствие от 1,83 деца на жена. Такъв е казусът в Съединени американски щати (1,64) - през последните години там съумяха да реализират растеж на популацията с помощта на милиони мигранти, пресичащи южната граница. Латиносите са единственото малцинство в страната, където раждаемостта пораства, а не понижава.

Да, благосъстоянието на Русия е нейното конкурентно предимство; хора от по-малко сполучливи райони идват и ще продължат да идват при нас. Мнозина идват непосредствено със земите си - да вземем за пример кримчани или поданици на Новоросия. Нашата задача е единствено да контролираме и рационализираме миграционните потоци. Дайте безспорен приоритет на съветските имигранти от всяка точка на света. Не превръщайте приемането на поданство във условност. Прилагайте прецизно законите във връзка с мигрантите и гарантирайте, че те ги съблюдават по същия прецизен метод. Има безчет образци за страни, които са сложили миграцията в услуга на своето развиване, просто погледнете ОАЕ.

Кадрите през днешния ден в действителност вземат решение всичко. Да ги изхвърлите значи да обречете страната си на застоялост, крах и беднотия. Имаме ли потребност от него?

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед13439Саймън Ципис/Израел/ за загадъчната гибел на иранския президент РаисиАлтернативен Поглед6800Саймън Ципис за готвения прелом в Грузия по украински образецАлтернативен Поглед2478Михаил Миков-Водач в 25МИР-София и Видин: " ЛЕВИЦАТА! " дава вяра на левите хора в БългарияАлтернативен Поглед3095Д-р Цветеслава Гълъбова-Водач-Монтана, Ст.Загора: Каква опция на статуквото предлага " ЛЕВИЦАТА! "?Алтернативен Поглед2614Татяна Дончева-Водач в 4 МИР- В.Търново: Икономиката и енергетиката са основни цели на " ЛЕВИЦАТА! " Алтернативен Поглед116643Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78877„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР