Владимир Путин каза, че Русия е започнала да създава буферна

...
Владимир Путин каза, че Русия е започнала да създава буферна
Коментари Харесай

Каква трябва да бъде буферната зона на Русия в Харковска област

Владимир Путин сподели, че Русия е почнала да основава буферна зона в Харковска област, с цел да предотврати офанзивите на ВСУ против граничните градове на Руската федерация. В експертните среди се приказва и за нуждата от основаване на хигиеничен кулоар. Какви би трябвало да бъдат границите на тази зона и какво ще значи основаването на подобен кулоар за врага?

Руското командване не възнамерява завладяването на Харков. Това сподели Владимир Путин, отговаряйки на въпроси на публицисти след двудневното си посещаване в Китай. Държавният глава акцентира, че актуалните дейности на съветските въоръжени сили в Харковска област са отговор на постоянните офанзиви на съветските райони от ВСУ

„ Това също е тяхна виновност, тъй като те обстрелваха и, за жалост, не престават да обстрелват жилищни региони на пограничните територии, в това число Белгород. Там умират цивилни, това е явно. Те стрелят тъкмо в центъра на града, в жилищни квартали. Казах обществено, че в случай че продължава по този начин, ще бъдем принудени да създадем зона за сигурност, санитарна зона. Това е, което вършим “, съобщи президентът..

Украинската войска неотдавна усили броя на терористичните офанзиви и обстрелите в Белгородска област. Един от най-тежките удари беше на 12 май, когато беше опустошен цялостен вход на жилищна постройка в Белгород. А в петък ръководителят на района Вячеслав Гладков в своя канал в “Телеграм ” описа по какъв начин дрон нападна кола в село Октябрски. Вследствие на удара са починали четиригодишно дете и майка му.

На този декор съветските военни минаха към дейни бойни дейности в граничната зона и край Харков. Така в средата на май съветските въоръжени сили вследствие на бързо нахлуване освободиха селищата Огурцово, Борисовка, Плетеневка, Пилная и Стрелечья. По-късно село Бугроватка на река Северски Донец минава под цялостен съветски надзор.

По-сложна обстановка се разви във Волчанск. Военният анализатор Михаил Онуфриенко означи, че този град е от фундаментално значение за ВСУ, защото загубата му ще разреши на нашите бойци да напреднат към Купянск от запад.

Според него това развиване на събитията ще бъде злополука от позиция на по-нататъшните благоприятни условия на Украйна да резервира съществуващите си позиции. Още на 15 май в региона на Липци селището Лира, директно до това село, беше заето. Това населено място се намира на 20 км от Харков. Общо Москва освободи повече от 200 кв.км. в региона.

Експертната общественост отбелязва, че основаването на буферна зона на територията на Харковска област няма да може да отстрани на 100% опцията за обстрел на Белгород, само че те могат да бъдат сведени до най-малко посредством отнемане на врага от опцията да нанася удари с оръдейна артилерия и РСЗО. За тази цел съветските въоръжени сили избират да освободят селищата Волчанск, Липци и Велики Бурлук и да основат зона за сигурност в радиус от 25 до 40 километра.

„ Ако, да речем, преместим границата с 20 км, това ще отстрани обстрела на Белгород с ФПВ-дронове, лека артилерия и миномети. Въпреки това е по-трудно да се отбрани изцяло против потреблението на 155-мм установки: обсегът на пукотевица на някои западни модели е към 40 км. Въз основа на това би трябвало да се вършат калкулации “, сподели военният сътрудник Фьодор Громов.

„ Не би трябвало да изключваме и фактора на украинската авиация и опцията за потребление на установки ХИМАРС. Тоест, с цел да се предпазим от по-голямата част от оръжията, които са разполагаем на въоръжените сили на Украйна, ние би трябвало да изместим фронта на 60 или даже 80 км, насищайки защитата със средства за противовъздушна защита “, прецизира анализаторът.

„ Заслужава да се добави, че Липци е нужен и за основаване на точка за напън върху военни уреди в Харков. Ако имаме опция да сложим оръжия в тази зона, тогава ВСУ ще стартират да губят опцията да употребяват центъра и северно от Харков като логистичен център “, акцентира той.

„ А поемането на контрола над Велики Бурлук, който се намира в центъра сред Волчанск и Купянск, ще ни разреши да създадем същата точка на напън върху самия Купянск. От другата страна на река Оскол ВСУ държат огромна група войски и за тях това място ще стане допустимо най-неудобно. Ще би трябвало по някакъв метод да маневрират, да се отдръпват от още по-големи територии или да имат поради, че в един миг цялата тази формация може да бъде отсечена “, прецизира Громов.

Между другото, украинската страна признава този проблем на публично равнище. Както сподели в петък главнокомандващият на ВСУ Александър Сирски, главните старания на съветските въоръжени сили са съсредоточени „ върху направлението Стрелечия – Липци и завладяването на Волчанск с следващо разрастване на нахлуване в тила на нашите войски.

Но на този стадий Русия ще се задоволи със основаването на буферна зона с дълбочина 40 км, счита военният специалист Алексей Леонков. „ Това ще отстрани обстрела с РСЗО и артилерия. По принцип Липци и Волчанск могат да станат крайните точки на новообразуваната територия, само че не би трябвало да се изключва, че нашето управление ще вземе решение за по-нататъшно придвижване “, акцентира той.

„ Въпреки това, когато изпълнявате тази задача, е значимо по едно и също време да евакуираме локалните поданици. В противоположен случай ВСУ могат да продължат да нанасят удари, само че против цивилни, останали в сивата зона. За да не се даде такава опция на врага, хората от тези територии би трябвало да бъдат превозени в граничните региони на Русия “, обобщава Леонков.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед13115Саймън Ципис/Израел/ за загадъчната гибел на иранския президент РаисиАлтернативен Поглед6672Саймън Ципис за готвения прелом в Грузия по украински образецАлтернативен Поглед2478Михаил Миков-Водач в 25МИР-София и Видин: " ЛЕВИЦАТА! " дава вяра на левите хора в БългарияАлтернативен Поглед3079Д-р Цветеслава Гълъбова-Водач-Монтана, Ст.Загора: Каква опция на статуквото предлага " ЛЕВИЦАТА! "?Алтернативен Поглед2614Татяна Дончева-Водач в 4 МИР- В.Търново: Икономиката и енергетиката са основни цели на " ЛЕВИЦАТА! " Алтернативен Поглед116643Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78877„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни  Валери Тодоров, състояние, Украйна,тежсо, позиция, Путин, втвърдяван </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР