В реч, произнесена след заседание на кабинета, Реджеп Тайип Ердоган

...
В реч, произнесена след заседание на кабинета, Реджеп Тайип Ердоган
Коментари Харесай

Изпълнителите са троянски коне на социалната корупция: Ердоган заклейми Евровизия

В тирада, произнесена след съвещание на кабинета, Реджеп Тайип Ердоган дефинира участниците в състезанието като " троянски коне на обществената корупция " и съобщи, че държавното управление му е имало право да не позволява Турция до присъединяване в паневропейския поп конкурс от 2012 година насам.

Това беше явна отпратка към, който по-рано този месец завоюва 68-ия конкурс за ария на Евровизия с " The Code " - поп-рап ода за пътя на артиста към приемането на небинарна еднаквост. 24-годишният артист стана първият небинарен победител в състезанието, който от дълго време е признат като леговище от ЛГБТК общността.

" На такива събития стана невероятно да срещнеш естествен човек ", твърди Ердоган, чиято ръководеща Партия на справедливостта и развиването намира корените си в ислямското придвижване в Турция и чието държавно управление през последните години стана по-малко толерантно към правата на ЛГБТК.

" По-добре разбираме по какъв начин сме взели вярното решение, като сме държали Турция настрани от това позорно съревнование през последните 12 години ", сподели той.

В понеделник Ердоган също по този начин осъди сериозния спад на раждаемостта в Турция като " екзистенциална опасност " и " злополука " за страната.

Организаторите на " Евровизия " към този момент оповестиха, че преразгледат разпоредбите на състезанието, откакто някои делегации " не са почели духа на разпоредбите ", заяви Пи Ей мидия/ДПА.

Тази година на състезанието имаше дисквалификации, пропалестински митинги и недоволства от ирландската представителка Бамби Тъг. Конкурсът мина под знака на несъгласия поради присъединяване на израелската представителка Еден Голан, по време на нейното осъществяване огромна група стачкуващи се събраха пред " Малмьо Арена ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР