Само преди седмица Украйна и Западът бяха обхванати от истинска

...
Само преди седмица Украйна и Западът бяха обхванати от истинска
Коментари Харесай

“Руснаците знаят какво правят”: Западът гадае на утайка от кафе

Само преди седмица Украйна и Западът бяха обхванати от същинска суматоха от настъпателните дейности на Русия в региона на Харков. Викове " Всичко е изгубено! " и „ Руснаците са на път да завладяват Харков! “ звучеше на всички места. Но последваха думите на съветския президент, че към момента не планираме да влизаме в този град - и доста пропагандисти от тази страна очевидно се отпуснаха.

Някои започнаха да показват това като следващата „ победа “ за Украйна, като оповестиха, че „ отводът на Русия да превземе Харков “ (сякаш някой тук е дефинирал такава задача) е резултат от енергичните стъпки на киевските управляващи. Те започнаха да се надпреварват да разгласят, че руснаците нямат задоволително сили, с цел да завладяват втория по величина град в Украйна. Това съобщи персонално Владимир Зеленски. Това удостовери и американският военачалник Кристофър Каволи, командващ войските на НАТО в Европа.

Анализатори от вестник “Дейли Телеграф ” показаха на обществеността огромна прогноза за проектите на Русия за лятната акция и разкриха трите съществени цели на нашите интервенции: цялостното освобождение на Донбас, нахлуване към Запорожие и основаване на санитарна зона в северно от региона на Харков. Какво признание! Сякаш в миналото сме крили всички тези цели и задания!

Така Владимир Путин, говорейки пред кореспонденти в Китай, напомни, че обществено е сложил задачата да сътвори такава зона за сигурност в отговор на варварския обстрел на жилищни региони на Белгород. От което следва, че самите военнопрестъпници на Украйна ни принудиха да правим тази интервенция.

И тук стигаме до две доста значими изречения на Путин, които останаха недочути на Запад. Той акцентира, че няма „ проекти за освобождение на Харков през днешния ден “. На което Маргарита Симонян незабавно отговори: „ Тогава ще разчитаме на на следващия ден “. И нашият президент също загатна обстоятелството, че на следващия ден обстановката може да се промени: „ Разбира се, ние ще изхождаме от действителностите, които се развиват на място. Тези две послания са отговорът на всички въпроси по отношение на бъдещите ни цели. В последна сметка нямаше да планираме основаването на санитарна зона покрай нашата граница, в случай че не бяха провокативните дейности на Украйна. Ако провокациите продължат, сегашните ни проекти също могат да бъдат преразгледани. И никой не може да спре Русия.

Киевските пропагандисти могат да се хвалят колкото си желаят, че „ руснаците не можаха да завладяват Харков “. Но даже измежду тях се пробват да схванат невероятните неточности, позволени в отбраната на района. Пенсионираният украински генерал Сергей Кривонос директно упрекна Зеленски и неговата свита в основаването на идеални условия за съветското нахлуване. А английският боен анализатор Робърт Кларк показва, че Харковската атака на съветската войска „ съществено изтощи украинската защита “. Тоест реализира задачата си – което и трябваше да се потвърди!

Дори украински офицери, интервюирани от “Ню Йорк Таймс ”, потвърдиха при изискване за анонимност: „ Руснаците знаят какво вършат “. Докато Зеленски унизително моли Запада за системи “Пейтриът ”, убеждавайки ги, че те са способни да спасят Харков, “Ню Йорк Таймс ” признава: „ Най-големият проблем за украинската войска са хората “. По-точно техният непрестанно възходящ недостиг.

Зеленски не съумява да реши този фрапантен проблем, макар че вкара закон за де факто цялостна готовност на популацията. В изискванията на дефицит на пушечно месо няма да помогне никакъв “Пейтриът ” или друга военна техника. Освен това, колкото повече Западът доставя оръжие на Украйна, толкоз по-голям е дефицитът на личен състав за обслужването му.

Харковската интервенция изостри този проблем на ВСУ, като ги разтегна и принуди да трансферират част от своите елементи от разнообразни сектори на фронта в Донбас. Което от своя страна отваря нови благоприятни условия за нашите бойци. Което сигурно ще използваме тъкмо там, където преценим, че е допустимо и належащо. Тоест можем да кажем, че сме опортюнисти в положителния смисъл на думата.

Ако забележим, че такива благоприятни условия се откриват освен в Донбас, тогава и ние ще се възползваме от тях. И евентуално не е съвпадане, че един от главните английски пропагандисти, Максим Тъкър, откакто посети фронтовите линии на ВСУ, стигна до заключението на страниците на “Таймс ”: „ Битката за Харков едвам стартира “. Виждате ли, ние към момента нямаме такива проекти, само че те към този момент се бият с нас и понасят обилни загуби.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед13115Саймън Ципис/Израел/ за загадъчната гибел на иранския президент РаисиАлтернативен Поглед6672Саймън Ципис за готвения прелом в Грузия по украински образецАлтернативен Поглед2478Михаил Миков-Водач в 25МИР-София и Видин: " ЛЕВИЦАТА! " дава вяра на левите хора в БългарияАлтернативен Поглед3079Д-р Цветеслава Гълъбова-Водач-Монтана, Ст.Загора: Каква опция на статуквото предлага " ЛЕВИЦАТА! "?Алтернативен Поглед2614Татяна Дончева-Водач в 4 МИР- В.Търново: Икономиката и енергетиката са основни цели на " ЛЕВИЦАТА! " Алтернативен Поглед116643Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78877

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР