Тези, които избират да работят от вкъщи са по-малко продуктивни

...
Тези, които избират да работят от вкъщи са по-малко продуктивни
Коментари Харесай

Ново проучване показва 18% спад в производителността на работещите от вкъщи

Тези, които избират да работят от у дома са по-малко продуктивни

Емил Василев преди 4 минути 6 Сподели

Най-четени

НаукаЕмил Василев - 18:30 | 08.08.2023

Учени рапортуваха първите доказателства за „ квантова суперхимия “, следена в лаборатория

ТелефониДаниел Десподов - 13:23 | 08.08.2023

Излезе описът със смарт телефоните на Samsung, които ще получат Android 14: бюджетните модели имат шанс

IT НовиниЕмил Василев - 19:00 | 08.08.2023

Учени откриха, че ChatGPT от ден на ден затъпява

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Отдавна се твърди, че работата от у дома води до по-щастливи и по-продуктивни чиновници, като множеството причини против това изказване идват от изследвания, извършени от работодатели което е съмнително, само че ново академично изследване също по този начин демонстрира, че работата от у дома води до по-ниска продуктивност с цели 18%.

След края на локдауните поради пандемията от COVID-19 малко тематики са били толкоз противоречиви, колкото работата от у дома. Много изследвания откриха, че усъвършенстваният баланс сред професионалния и персоналния живот, неналичието на пътешестване до работа и спомагателното време със фамилията усилват продуктивността на чиновниците.

Но едно скорошно взаимно изследване на икономисти от Масачузетския софтуерен институт и Калифорнийския университет в Лос Анджелис оспорва тези изводи. В продължение на 8 седмици в Ченай, Индия са следени две групи, формирани от 235 чиновници, чиято активност е била въвеждане на данни – едната група работела от у дома, а другата в офиса. Резултатите посочили, че работещите от у дома са с 18 % по-малко продуктивни въз основата на чистата скорост на писане, в сравнение с работещите в офиса.

Проучването предвиждало работещите в офиса да се придържат към график от 9 до 17 часа, до момента в който работещите от у дома можели да избират по кое време да работят 35 часа седмично.

Професорът от Масачузетския софтуерен институт Дейвид Аткин, който е оказал помощ за провеждането на изследването изясни тези резултати. Той сподели, че някои хора може да изберат да работят от вкъщи си, макар че са по-малко продуктивни, тъй като би трябвало да бъдат там денем. Може да вземем за пример да им се постанова да се грижат за децата си и това да ги прави по-разсеяни и по-малко продуктивни.

Аткин допуска, че най-хубавият компромис сред удовлетворението от работата от у дома и продуктивността в офиса е хибридният режим на работа при който чиновниците разпределят времето си сред двете, само че ходенето 2 или 3 дни в седмицата в офиса е нещо, посредством което някои компании провокират гнева на чиновниците си – доста от тях са подготвени да понижат заплатата си и да изгубят компенсациите си, в случай че това значи работа от у дома на цялостен работен ден, а други споделят, че биха могли да изоставен поради неналичието на еластичност.

Проучване на Microsoft през септември откри, че множеството шефове считат, че работата от вкъщи води до понижаване на продуктивността. Това се случва съвсем година след друго изследване на Microsoft, в което се твърдеше, че тя заплашва продуктивността и нововъведенията. Имаше и изследване, което откри, че управлението е по-склонно да желае да се върне в офиса, в сравнение с чиновниците. Дори тези, които работят от у дома, постоянно считат, че сътрудниците им, които работят от у дома са непродуктивни. В друго изследване в детайли се разказва по какъв начин 40% от работещите от разстояние прекарват 4 или повече часа надалеч от компютрите си.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР