Талибаните забраниха провеждането на протести за известно време. Това стана

...
Талибаните забраниха провеждането на протести за известно време. Това стана
Коментари Харесай

Талибаните забраниха протестите в Афганистан |

Талибаните не разрешиха провеждането на митинги " за известно време ".

Това стана единствено няколко часа откакто за трети следващ ден стачкуващи излязоха на улиците в редица градове на страната, с цел да стачкуват против тяхното ръководство, оповестиха ДПА и Българска телеграфна агенция.  Министерството на вътрешните работи на Ислямско емирство Афганистан разгласи, че протестиращите са " нарушили публичния ред и са провокирали безпокойствие...затова никой не би трябвало да пробва да провежда митинг за известно време при никакви условия ". 

В бъдеще задачата, лозунгите, мястото и времето на протестна проява би трябвало да бъдат обявени на министерствата на сигурността и на правораздаването минимум 24 часа преди провеждането й, се показва в първото изказване на министерството на вътрешните работи. 

В Кабул през вчерашния ден бяха проведени митинги за трети следващ ден. Някои демонстрации бяха ориентирани против хипотетична интервенция на Пакистан в Афганистан, други призоваваха за повече права за дамите и подлагаха на критика насилственото завладяване от талибаните на провинция Панджшер в понеделник. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР