Канадското либерално правителство, критикувано от опозиционните законодатели за изпращането на

...
Канадското либерално правителство, критикувано от опозиционните законодатели за изпращането на
Коментари Харесай

Канада защитава изпращането на кораб до Куба с цел възпиране на Русия

Канадското демократично държавно управление, подложено на критика от опозиционните законодатели за изпращането на патрулен транспортен съд в Хавана, до момента в който съветски кораби са били там, в понеделник съобщи, че визитата е имало за цел да изпрати обръщение за въздържане на Москва, предава " Ройтерс ".

Патрулният транспортен съд на канадския флот влезе в пристанището , два дни след идването на съветска. Канада и Съединените щати обявиха, че следят от близко корабите.

" Разполагането... изпраща доста ясно обръщение, че Канада разполага със способна войска и ние няма да се поколебаем да създадем каквото се изисква, с цел да защитим националния си интерес ", сподели министърът на защитата Бил Блеър пред кореспонденти.

" Канадските въоръжени сили ще продължат да наблюдават придвижванията и активността на съветските кораби ", добави той. " Присъствието е въздържане. Ние присъствахме. "

И Съединени американски щати, и Куба настояват, че съветските военни кораби не съставляват опасност за района. Русия също характеризира идването на своите военни кораби в съюзническа Куба.
 Съединени американски щати не усеща опасност от акостиралите съветски кораби в Куба
Съединени американски щати не усеща опасност от акостиралите съветски кораби в Куба

Пентагонът счита идването на съдовете за рутинно

Канада обичайно е един от най-близките западни съдружници на Куба и поддържа връзки след Кубинската гражданска война от 1959 година Отношенията обаче нормално са по-добри при демократичните държавни управления, защото формалната съпротива консерватори отдясно в центъра са твърди антикомунисти.

" Защо държавното управление на Трюдо въобще изпраща канадски боен транспортен съд, с цел да " отпразнува " връзките си с комунистическа тирания - ​​да не приказваме, до момента в който съветските военни кораби са дебаркирали там? Куба и Русия не са съдружници на Канада ", сподели представителят на консерваторите по външните работи Майкъл Чонг в обява в обществените медии.

Министър-председателят Джъстин Трюдо направи публично посещаване в Куба през ноември 2016 година Когато някогашният водач Фидел Кастро умря няколко дни по-късно, Трюдо го назова " незабравим водач ", което провокира недоволството на консерваторите.
 Президентът на Куба се качи на борда на съветска фрегата
Президентът на Куба се качи на борда на съветска фрегата

Диас-Канел е приветствал " съветските другари "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР