В нощта на 16 юни шестима затворници в Ростов на

...
В нощта на 16 юни шестима затворници в Ростов на
Коментари Харесай

Елиминирани за три минути. Главното за вземането на заложници в Ростовския СИЗО

В нощта на 16 юни шестима пандизчии в Ростов на Дон съумяха да избягат от килиите на локалния СИЗО /следствен изолатор, всъщност арест на следствието/ и взеха двама чиновници на ареста за заложници. Престъпниците се нарекоха последователи на ИД (терористична организация, чиято активност е неразрешена в Русия).

Нашествениците желаеха кола, оръжие и опция да изоставен страната, само че проектът им не проработи. Специалните елементи бързо унищожиха екстремистите и освободиха чиновниците.

Какво се случи

В неделя сутринта стана известно, че в следствения арест № 1 на Ростов пандизчии са взели за заложници двама чиновници на институцията - началникът на оперативния отдел на Главната дирекция на Федералната работа за осъществяването на наказванията /ФСИН/, подполковник Александър Богма и дежурният контрольор Виктор Кончаков.

Преди това шестимата нарушители избиха авансово отслабените решетки на прозорците в килията си и излязоха в двора на институцията. След това влязоха в пространствата на дежурната част, където заловиха чиновниците на ФСИН.

Въоръжени с ножове, противопожарни брадви и самоделни остриета, нарушителите записаха видеообръщение, в което по-специално приказваха за принадлежността си към терористичната организация Ислямска държава/ИД/. Те желаеха още автомобил, оръжие и гладко пътешестване за чужбина. В противоположен случай терористите дадоха обещание да убият двамата заложници.

Започнаха договаряния: силите за сигурност се пробваха да убедят екстремистите да освободят заложниците и да се предадат. Престъпниците са блокирани на територията на ареста и не са позволени до оръжейната. В същото време следственият арест продължи да работи както нормално.

Районът наоколо беше бързо отцепен, пътищата бяха блокирани, а на мястото дойдоха чиновници на реда. Там дойдоха и бойци от специфичните сили от Федералната работа за осъществяване на наказванията и СОБР, както и медици, коли за спешна помощ и спасители.

Беше допустимо бързо да се откри самоличността на екстремистите - те се оказаха Шамил Акиев, Тамерлан Гиреев и Азамат Цицкиев, които преди този момент възнамеряваха да взривят постройката на Върховния съд на Карачаево-Черкеската република, и тогава бяха наказани от съда на дълги присъди затвор. Акиев и Гиреев са наказани на 18 години затвор, Цицкиев - на 18 и половина.

В групата на нарушителите беше и Малик Гандалоев, някогашен студент по медицина, който се е заинтересувал от коренен ислям и преди този момент беше арестуван в Ингушетия за подготовка на терористична офанзива.

Преговорите с терористите, в които участваше и имамът на Духовното ръководство на мюсюлманите в Ростовска област Мухамед Бакмаев, не доведоха до успех; специфичните елементи започнаха нахлуване против Ростовския арест. Силите за сигурност откриха огън, елиминирайки нарушителите единствено за три минути. Служителите на ФСИН, които бяха държани като заложници, бяха освободени и са на практика невредими. Няма и потърпевши минувачи.

Сега чиновниците на реда ще би трябвало да схванат детайлностите за случилото се и да открият по какъв начин екстремистите са съумели да осъществят проектите си. Следственият комитет е образувал наказателно дело, чиновниците на реда организират следствие по член 206 от Наказателния кодекс на Руската федерация („ Вземане на заложници “).

Разпространение на деструктивни хрумвания “

Дръзкото закононарушение е било подготвяно дълго време и евентуално в него са взели участие и съучастници на боевиците. Възникват въпроси: кой ги е надзиравал отвън следствения арест и имало ли е „ помощници “ в ареста? В последна сметка нарушителите съумяха да се въоръжат, да се снабдят със знаците на неразрешена терористична организация - и всичко това намирайки се под 24-часово наблюдаване.

Затворниците са били в разнообразни килии, само че сред тях е имало другарство дълго време, евентуално най-малко месец. Как са съумели да отслабят решетките и от кое място са взели смарт телефоните си са въпроси, на които следствието ще би трябвало да отговори.

Сега се търсят околните на нарушителите.

„ споделя депутатът от Държавната дума Александър Хинщейн.

Вероятно ще ревизират следствените арести в цяла Русия, защото това не е първият път, когато се повдига казусът с екстремистите, които набират затворници-съучастници в институциите на ФСИН.

„ сподели губернаторът на Ростовска област Василий Голубев.

По неговите думи, незабавно след случая, в обществените мрежи са почнали да се засилват провокатори с очевидни антируски настроения, които се пробват да разпалват омраза сред народите. С тях ще би трябвало да се оправят и чиновниците на реда.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед44551Ген. Димитър Шивиков: Зеленски не има вяра, а единствено нашата евроатлантическа сбирщина има вяра в успеха на УкрайнаАлтернативен Поглед18520Ген. Димитър Шивиков: Неявянето на 70% от гласоподавателите пред урните направи Движение за права и свободи втора политическа силаАлтернативен Поглед47790Доц. Григор Сарийски за рецесията в Европа: " Хем сме на прага, хем сме в рецесията! " Алтернативен Поглед49697Доц. Григор Сарийски за края на епохата на петродолара, наложена от Съединени американски щати и Саудитска АрабияАлтернативен Поглед32225Проф. Андрей Пантев: Не сме пред международна война, само че заплаха има! Не имам вяра толкоз луди хора да има!?Алтернативен Поглед208299Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед106280Ще има ли българи, които ще платят за унижението на България в Народния спектакъл!?  Иво Христов,120 години, прелом, България, вътрешен фактор  Иво Христов,120 години, прелом, България, вътрешен фактор Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР